19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gaspçılar polis pususuna takıldı

Kadıköy'de yaklaşık bir aydan bu yana meydana gelen gasp olayları nedeniyle Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'nda pusuya yatan polis, bir genci silahla gasp etmeye çalışan 2 kişiyi suçüstü yakaladı.
 
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu ve Fenerbahçe Stadyumu çevresinde son günlerde yaşanan gasp olayları nedeniyle pusuya yattı. Sivil polisler, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu etrafında şüpheli olarak dolaşan E.D (19) ve H.Ö.S'yi (27) takibe aldı. Bir süre çevrede dolaşan zanlılar, Musa Mutlu adlı gence silah göstererek çalılıkların arasına doğru götürdü.

Mutlu'dan parasını istedikleri iddia edilen gasp zanlıları, olayı takibe alan sivil ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.
 
Polisin ani baskını sonucu şaşkına dönen 2 kafadar, etkisiz hale getirilmek istenirken kısa süreli arbede yaşandı. Olayı kontrol altına alan Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı sivil ekipler, E.D. ve H.Ö.S'yi sorgulamak üzere Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
 
Gasp zanlıların yakalandığı bilgisini alan 15 mağdur, karakola geldi. Zanlılar ile yüzleşen mağdurlardan 8'inin, şahısları teşhis ettiği öğrenildi. Gasp mağdurları Atilla Yiğit ve Serdar Akkaya, "3 kişi yolumuzu kesti, bizden paramızı ve cep telefonumuzu istediler. Ellerinde bıçak vardı. Üzerimizde bulunan eşyalarımızı verdik. Bize, sesimizi çıkartmadan gitmemizi söyleyerek yaya olarak uzaklaştılar. Polise sanıkları kısa zamanda yakaladığı için teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Polis tarafından gasp edilmek üzereyken kurtarılan Musa Mutlu'nun amcası Yusuf Kaplan ise, "Gereken ceza neyse devletin vermesi lazım. Adaletin böyle kişilere gereken cezayı vermesi gerekiyor. Vatandaş artık yolda yürümeye korkuyor. Bunlar kollarını sallayarak eğer savcılıktan çıkarsa vatandaş cezasını kendi verecek. Gitsin çalışsınlar biz de çalışıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 12:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?