20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hayvan Hakları Platformu Kadıköy'de toplanıyor

Başıboş sokak hayvanlarının hem toplumsal bir sorun haline gelmesi hem de sağlık açısından risk oluşturması nedeniyle, konuya dikkat çekmek amacıyla yapılacak basın toplantısının ardından yürüyüş başlayacak.

Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Ümit Özerol'un da katılımıyla toplanacak olan hayvanseverler, ülke çapında bir Hayvan Hakları Platformu kurulması ve sokak hayvanlarının katledilmesini önlemek yönündeki çalışmalarını bu toplantıyla duyuracaklar.

Avrupa Hayvan Hakları Yasaları'nın işleyiş açısından çok iyi olduğuna dikkat çeken Hayvan Hakları Platformu yöneticileri, Türkiye'de de aynı bilinç düzeyine ulaşmak için, sokak hayvanlarını kısırlaştırmak ve barınakları ortadan kaldırarak şehir dışında doğal ortamlar yaratmak gibi somut adımların atılması gerektiğini savunuyor. Bir dişi köpeğin 2 yıl içerisinde 10 bin köpeğe dönüştüğünü belirten yetkililer, insanlık dışı yöntemlerle hayvanların katledilmesine de şiddetle karşı çıkıyor.

Halka açık olarak, hayvan sevgisi, hayvan besleme kültürü ve bilincini oluşturacak paneller düzenleyecek olan Kadıköy Hayvan Hakları Platformu, basın toplantısında, hükümetin ilgili birimleriyle hayvan hakları kanunlarının çıkmasını sağlamak için yaptıkları görüşmeler hakkında da açıklamalarda bulunacak.

Toplantı Yeri: Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal A-Ra Cafe
Toplantı Tarihi: 10 Mart 2004, Çarşamba
Toplantı Saati: 11:00
Yürüyüş Saati: 12.00

Ayrıntılı bilgi için:
Şengül Kartal / Kadıköy Hayvan Hakları Platformu
Tel : (0216) 449 54 03 - 449 54 04

hurriyet
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 15:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?