19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İBDA-C'li ve hentbolcu çete

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde çiçekçi numarasıyla evine girdikleri tarihi eser koleksiyoncusu 91 yaşındaki Doktor Kazım Ertürk’ün altın ve gümüş sikkelerini çalan gasp çetesinin üye profili polisi bile şaşırttı. 

Eski bir kadın milli sporcu ve eşinin de aralarında bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çete üyelerinin bazılarının İBDA-C militanı olduğu belirlendi. Eski milli hentbolcu N. G. ve eşinin de aralarında bulunduğu grup adliyeye sevk edilirken, polis çetenin soygunları yasadışı örgüt adına yapıp yapmadığını araştırıyor. 

18 Ekim 2006 tarihinde “Cerrahpaşa Hastanesi’nden Dr. Kazım Bey’e çiçek getirdim” diyerek 91 yaşındaki Dr. Kazım Ertürk’ün evine giren 3 kişi, doktorun ve Özbek hizmetçisinin ellerini bağladıktan sonra “Sizi soymaya geldik” demiş ve binlerce YTL değerindeki koleksiyonu aldıktan sonra kayıplara karışmıştı. Hizmetçi kızın çizdirdiği robot resimle birlikte harekete geçen polis, Bağcılar, Yalova ve Sultanbeyli’ndeki 5 değişik adrese yaptığı baskınlarda 2’si kadın 13 kişiyi gözaltına alımıştı.
Devrim TOSUNOĞLU/Akşam
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 10:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?