20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İranlı 'tırnakçılar' yakalandı

Kadıköy ve Bayrampaşa'da 20 gün içinde 7 kişiyi "tırnakçılık" diye tabir edilen yöntemle soyan 2 İranlı yakalandı.

Özellikle Kadıköy ve Bayrampaşa gibi iş merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde tırnakçılık yöntemiyle gerçekleşen hırsızlık olaylarının sayısında artış olduğunu gören emniyet güçleri harekete geçti. Hırsızları belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısları takibe aldı.

Uzun süren takibin ardından İranlı Ali K. (36) ve Khaurow H. (39), Tarabya'da kiraladıkları bir evde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şahısların üzerinde yapılan aramalarda 5 bin YTL değerinde döviz bulundu. Şahısların 20 gün içinde 7 kişiyi "tırnakçı" diye tabir edilen yöntemle soyduğu belirlendi.

İlginç bir yöntem deneyen İranlı hırsızların, ilk önce lüks bir otomobil kiralayarak kiraladıkları otomobille vatandaşların yanına yaklaşarak Arapça veya İngilizce olarak döviz bürolarının yerini sorduğu öğrenildi. Daha sonra yanlarına yanaştıkları vatandaşlara Türk parasının nasıl olduğunu soran İranlıların, cebinden para çıkaran vatandaşların en yüksek meblağdaki parasını çalarak ortadan kayboldukları belirlendi.

Yakalanan İranlı hırsızlardan birinin sahte pasaport kullandığı belirlendi. Şahısların yapılan sorgularında, İran'da iş bulamadıkları için Türkiye'ye geldiklerini ve bu yöntemle para kazandıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:31:13
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 14:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?