18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İskeledeki yıkımda gergin saatler

Kadıköy İskele Meydanı’ndaki çay bahçeleri ve balıkçı barınaklarının yıkımı sırasında çatıya çıkan bir esnaf, kiremit atarak belediye ekiplerine engel olmaya çalıştı. Yıkım, esnafın tüm tepkilerine rağmen gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri, sabah saatlerinde Kadıköy İskele Meydanı’na geldi. Çay bahçeleri ve balıkçı barınaklarını yıkmak isteyen ekipler, esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Balıkçı barınağının yıkılmasını engellemek isteyen bir esnaf, çatıya çıkarak tepkisini dile getirdi. Kepçe, balıkçı esnafının çatıda olmasına rağmen yıkım çalışmasına başladı. Bunun üzerine esnaf, eline aldığı kiremitleri dozere fırlattı. Atılan kiremitler nedeniyle iş makinesinde kısa süreli arıza yaşanırken, yıkım, esnafın tepkisine rağmen gerçekleştirildi.

Balıkçı ve çay bahçelerinin temsilcileri, yıkımın ardından Kadıköy Belediyesi’ne gelerek Başkan Selami Öztürk ile görüştü. Kısa bir açıklama yapan Öztürk, "İskele Meydanı bu haliyle Kadıköy’e hiç yakışmıyordu. Bizim de bu meydanla ilgili olarak çağdaş bir projemiz var. Buraları geçici olarak yeşil alan yapacağız. Marmaray Projesi ile ilgili de çalışmalar başlayacak. Seyyar satıcılarla mücadelemiz devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 15:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?