23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İşkence davasına devam edildi

Kadıköy’de, polisler tarafından işkenceye maruz kaldığını iddia eden "Hülya" isimli travestinin duruşmasına bugün devam edildi. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada travesti "Hülya" ile hakkında iddialar bulunan polisler hazır bulundu...

Mahkeme sonunda heyet, 2 ayrı dosyanın birleşmesine karar vererek, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için başka bir tarihe erteledi.

Adliye çıkışında açıklama yapan travesti "Hülya", "Toplum beni seks kölesi olmaya zorladı. Kadıköy’de seks yapmak üzere anlaştığım sivil polis, bana az para verdi. Daha sonra aramızda anlaşmazlık çıktı. Bana saldırdı. Ekip otosunu görünce, polisten şikayetçi olmak için yanlarına gittim. Polis duruma müdahale etmedi. ’Niye müdahale etmediniz?’ diye sorunca, bana copla vurdular. Kolum kırıldı. Ben de bunlardan şikayetçi oldum. Onlar da beni polise mukavemet yaptığım iddiasıyla mahkemeye vermiş" dedi.

Öte yandan, duruşma çıkışında travesti Hülya’ya destek vermek İHD Başkanı Eren Keskin ile Lambda İstanbul isimli sivil toplum örgütü üyeleri Kadıköy Adliyesi önüne geldi. Eren Keskin, "Hakim 2 dosyayı birleştirerek, insan haklarına aykırı bir davranış yapmıştır. Birçok travesti böyle durumlarla karşı karşıya. İHD olarak elimizden gelen desteği onlara vereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 14:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?