17
Mayıs
2024
Cuma
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul: Herkes için sanat

Bundan bir yıl önce Kayışdağı’nda "Tohumu biz attık, Başak’a dönüşmesini siz sağlayacaksınız" sloganıyla kurulan vakıf, AB tarafından desteklenen zorunlu göç mağduru çocuk ve gençlere yönelik yürüttüğü "Ses Çık"projesini kamuoyuyla paylaşacak.


Avrupa Birliği temsilcilerinden Agnes Vandevelde’nin de katılacağı kutlamada, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, vakıf çalışmalarına katılan çocuklar, parti temsilcileri ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer alacak. Kayışdağı’ndan çocukların hazırladığı pandomim gösterisi ve keman resitalinin de yer alacağı kokteylde, vakfın 1 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verilecek ve kamuoyunun dikkati, İstanbul’un varoşlarındaki çocuk ve gençlere çekilecek.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı, 2002 yılında “sanat aşığı” bir genç kızken yaşamını kaybeden Başak Kanat’ın adını yaşatmak amacıyla annesi Şahhanım Kanat’ın kişisel girişimleri sonucu kuruldu. Çocuk ve gençlerin hayata daha umutla bakmasını sağlamak isteyen vakfın Tiyatro, Folklor, Seramik, Resim, Origami, Latin Dansı, Pandomim kurslarından 192; Bilgisayar, Matematik, İngilizce, Web Tasarım, Okuma-Yazma kurslarından da 111 çocuk ve genç yararlandı.

Gönüllü eğitimcilerle sürdürülen çalışmalar sonucunda oluşturulan “Sorun Etme Sahip Çık” projesi AB tarafından desteklendi. BSV yetkilileri kısaca “Ses Çık” olarak adlandırdıkları ve halen sürdürdükleri projenin amacını şöyle açıklıyor: Zorunlu göçten etkilenen, iki kültür arasına sıkışmış çocuk ve gençlerin; yaşadıkları fiziksel, zihinsel, sosyal, kültürel ortamlara uyumlarını kolaylaştırmak ve kendi kendilerine yeter hale gelmeleri amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, yaratıcı rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak.

İstanbul’un Anadolu yakasındaki 9 ilçede sürdürülen proje gereğince bilinç yükseltme toplantılarını sürdüren Başak Kültür ve Sanat Vakfı, “zorunlu göçün çocuk ve gençler üzerindeki etkileri” başlıklı araştırmasını da çok yakında kamuoyuyla paylaşacak.

26 Ağustos 2004
Saat: 18.00
Kadıköy Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonları


Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 12:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?