17
Mayıs
2024
Cuma
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul: Kadıköy'de sahte Damga Pulu operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı...

22 Temmuz 2004 tarihinde Fatih’te gerçekleştirilen operasyonda, 3 kişinin 21 milyar 850 milyon tutarında sahte damga pulu ile birlikte yakalanması sonucu soruşturmayı genişleten Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte damga pullarının basıldığı matbaayla ilgili bilgiye ulaştı.

Ekipler, Kadıköy İçerenköy’de bir demir atölyesinin arka kısmında kamufle edilerek, makinelerinin gürültüsünün ses izolasyonu yapılması suretiyle oluşturulmuş matbaaya baskın yaptı. Baskın sonucu, sahte damga pullarıyla birlikte Fatih’te yakalanan ve cezaevine gönderilen Abdullah Kalem’in iş ortağı olduğu tespit edilen Aydın Kirman ile matbaada çalışan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan kişilerle birlikte piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon tutarında 176 bin 189 adet değişik miktarda sahte damga pulları, 2 adet sahte baskı makinesi, 1 adet kağıt kesme makinesi, 6 adet değişik ebatlarda üzerinde TC ibaresi bulunan metal kalıplar, 83 adet üzerlerinde muhtelif pul miktarları ve motifleri bulunan çinko kalıp, 6 adet film, 2 adet ipek kalıp, 1 adet boya malası, 1 adet mor ışık ve 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, şarjörü ve fişeği ele geçirildi.

Zanlıların şu ana kadar yaklaşık 2 trilyon civarında piyasaya sahte damga pulu sürdükleri ortaya çıktı. Yakalanan zanlılardan Aydın Kirman’ın 2002 yılında Mecidiyeköy’de sahte damga pulu basmaktan yakalanarak hüküm giydiği öğrenildi. Ele geçirilen pulların orijinalinden ayırt edilmesinin çok zor olduğunu ve bu pulların daha çok devlet daireleri vekaletnameler ile gümrük beyannamelerinde kullanıldığı saptandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 5 zanlı Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 15:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?