18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul Kadıköy: Kadıköy'de İMECE usulü düğün

Kadıköy’de, kuaförlük kursunda tanışan gençler bu birlikteliklerini nikah masasına taşıdı. Maddi durumları iyi olmayan genç aşıkların düğün masraflarını ise, kurs arkadaşları üstlendi. Almanya’dan İstanbul’u gezmeye gelen Alman öğrenciler de, jest yaparak genç çiftin düğün pastasını hazırladı.

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar ile Danışma Merkezi’nde düzenlenen davullu zurnalı düğünle evlenen Seher Mızrak’ın (26) gelinliği Kadıköy Halk Eğitim Merkezi dikiş bölümündeki arkadaşları tarafından hazırlandı. Kurs arkadaşları Seher Mızrak’ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Kadıköy Belediyesi’nin davetlisi olarak, gezmek için geldikleri İstanbul’da kendilerini davullu zurnalı bir düğünün ortasında bulan Alman gençler ise, uzun süre halay çekti.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra gelin ve damat kendileri için hazırlanan nikah masasına alkışlar eşliğinde oturdu. Genç çiftin nikahını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serpil Güleçyüz üstlendi.

Damadın annesi Menşur Güleryüz, nikah kıyıldığı sırada ağladı. Damat ve gelin de çok mutlu olduklarını söyleyerek, kendilerine destek veren arkadaşlarına teşekkür etti.

İmece usulü hazırlanan düğünün sonunda ise Alman öğrencilerin hazırlattığı 4 tane düğün pastası, gelin ve damat tarafından kesildi. Mutlulukları gözlerinden okunan genç çift, birbirlerine pasta yedirerek uzun süre dans etti.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 17:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?