18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy: İnşaatta çalışmak için sınavda ter döktüler ama yetmedi

Kadıköy’de depreme dayanıklı binalar yapmak için inşaatlarda çalışan ve daha önce işleriyle ilgili hiçbir eğitim almayan inşaat usta ve kalfalarını bir süredir kursa tabi tutan Kadıköy Belediyesi, bitirme sınavlarında kopya çekildiği gerekçesiyle sınavı yeniledi.

İnşaatlarda insan hatalarını asgariye indirmek için Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Hazır Beton Birliği ile "Kalfalara Yönelik Eğitim Programı" başlatan Kadıköy Belediyesi, eğitimlerini başarıyla tamamlayan inşaat usta ve kalfalarını gruplar halinde mezun ediyor. Son yapılan mezuniyet sınavında, cevap kağıtlarının birbirine çok yakın olduğunu tespit eden Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri, sınavı tekrarlamak durumunda kaldı. Uzman öğretmenlerden 20 saatlik yoğun bir eğitim programı alan usta ve kalfalar, meslekleriyle ilgili 50 soruya tabi tutuldu. 100 puan üzerinden değerlendirmenin yapılacağı ve 1 saat süren sınavda yer alan soruların 20’sini İnşaat Mühendisleri Odası, 20’sini Mimarlar Odası, 8’ini Hazır Beton Birliği, 2’sini ise Kadıköy Belediyesi yetkilileri hazırladı.

Yoğun bir heyecanın yaşandığı, belediyenin yemekhanesinde yapılan sınava gözlemci olarak katılan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1999 depreminden sonra yapılan en ciddi eğitim çalışması budur. Kalfalar, inşaat projelerinin uygulayıcılarıdır. Bu nedenle verdiğimiz eğitimler çok önemlidir. Bölgemizde bundan sonra eğitimsiz kalfa çalışamayacak ve çalışılan inşaatlara kesinlikle ruhsat verilmeyecektir. Bu konuda en ufak bir tavizimiz olamaz" dedi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?