18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy 12. Şevki Koru Yol Koşusu yapıldı

Türkiye’nin ilk maratoncusu Şevki Koru adına düzenlenen Kadıköy Belediyesi 12.Şevki Koru Yol Koşusu Suadiye-Bağdat Caddesi-Kızıltoprak FB Dereağzı Tesisleri parkurunda yapıldı. 5 Bin metrelik koşuya yoğun ilgi gösteren sporcular, Bağdat Caddesi’nde renkli görüntüler oluştururken, yarışı erkekler kategorisinde Aytaç Özbakıroğlu, Bayanlar dalında ise Bakiye Duran kazandı.

Kadıköy Belediyesi, Türkiye Atletizm Fedarasyonu, Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Fenerbahçe Spor Klübü’nün desteklediği 12.Şevki Koru Yol Koşu’na bu yıl hem lisanslı hem de amatör atletler ilgi gösterdi. Suadiye Oteli önünde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün startı ile koşuya başlayan sporcular, 5 bin metrelik mesafe için kıyasıya yarıştılar.20 yaş altı bayan ve erkekler, 20 yaş üstü bayan ve erkekler, ve masterler grubunda yarışan yarışçılar, Bağdat Caddesi üzerinden Kızıltoprak yolu ile Fenerbahçe Spor Klübü’nün Dereağzı Tesisleri Atletizm Pisti’nde yarışı bitirdiler.

Bu yıl 500 kayıtlı sporcunun yarıştığı koşuyu Bayanlar Dalında Bakiye Duran, Hilal Akpınar ve İspanyol Sporcu İrma Rafael kazanırken, erkekler de ise Aytazç Özbakıroğlu, Tahir Sülük ve Aytekin Selim ilk üçüncü sıralamaya yerleştiler. Yarışa ilgi gösteren 60 yaş ve üzeri atletlerde Bağdat Caddesi’nde renkli görüntüler oluşturdular. Masterler Dalında yarışı 85 yaşındaki Yaşar Tekbaş kazandı. Sporcuların madalyalarını Gençlik İl Spor Müdürü Tamer Taşpınar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fenerbahçe Klubü Genel Sekreter Yardımcısı Turan Şahin, Atletizm Fedarasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım verdi.

KADIKÖY BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2004 Salı 14:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat OZAN IP: 81.215.78.xxx Tarih : 26.05.2006 12:55:18
merhabalar ben eyup sultan dan sedat.. burada oldulça sporla ilgilinenle var.. ban soruyorlar şevki koru yol koşusu ne zaman ben de aynı soruyu size soruyorummm. sizden isteğin kosonın tarih ve yerini belirtirseniz sevinirizz. irt.tel:05382242127 vaya eyupcanavari@hotmail.com