19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy kuş simgeleriyle donatılıyor

 

Kadıköy Belediyesi, ilçe sınırlarını, komşularından ayırdedebilmek amacıyla, yeni bir uygulama başlattı. "Kadıköydesiniz - Kadıköydeydiniz" adı verilen uygulamanın ilk adımı ise, "Kent İmgeleri" başlığı altında duyuruldu.

Komşu ilçelerden gelen yurttaşları, "başka bir atmosfer"e sokmayı amaçladıklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Örneğin Üsküdar'dan ya da Maltepe'den ilçemize gelen bir yurttaşımız,  Kadıköy'e girdiğini anlayacak. Böylece, ilçemiz bir adım daha öne çıkmış olacak" dedi.

Kent girişlerine heykel koyma anlayışının gelişmiş ülkelerde yoğun bir şekilde uygulandığını da belirten Öztürk, çalışmanın Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ve  heykeltıraş Ziyatin Nuriev'le birlikte gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Kadıköy imgesi olarak tasarlanan "kuş heykeli"nin kentin sekiz noktasına konulduğunu da anlatan Kadıköy Belediye Başkanı selami Öztürk,  "Artık İstanbullular Kadıköy'e girerken "KADIKÖYDESİNİZ" yazılı heykellerle karşılanıp, "KADIKÖYDEYDİNİZ"  sözleriyle uğurlanacak" dedi.
 
Kent İmgeleri adı verilen heykellerin ilkini Koşuyolu'na koyduran  Öztürk, Türkiye'de  kentçilik alanında yeni bir uygulamayı da başlattıklarını da sözlerine ekledi.

hurriyet
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?