19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy olaylarına tepki

Türk Metal Sendikası Manisa 1.Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özben, 15 Şubat 2009 İstanbul’da Kadıköy’de düzenlenen miting sırasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak “Organizasyonda yer alan provokatif çevreler; Türk Metal Sendikası’nın içinde yer aldığı ve alacağı sosyal aktivitelerde sağduyudan mahrum kalmasını başaramayacaklardır.”dedi.

Türk Metal Sendikası Manisa 1.Nolu Şube Başkanı Hüseyin konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kadıköy’de düzenlenen mitingin amacına uygun olarak ilk adım atan sendikacılardan ilki Genel Başkanımız ve Liderimiz Mustafa Özbek’tir. İçinde bulunduğumuz ekonomik daralmanın işçilere olan olumsuz yansımalarını asgari düzeye indirmek için Bursa’dan başlayarak Marmara Bölgesi’nde işveren ve sanayicilerle oldukça önemli görüşmeler yapmıştır.

Genel Başkanımız hakkında herhangi somut bir veriye dayanmadan, sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği gibi emperyalist çevrelerin emriyle hareket ederek karalama ve iftira kampanyası başlatan çevrelerin; bilimsellik ve entelektüellik ile süslemeye çalıştıkları kirli yüzleri, 15 Şubat 2009 günü yapılan Kadıköy Mitingi sırasında bir kez daha ortaya çıkmıştır. Miting alanında ‘Hain Özbek Hesap Verecek’ pankartını açmak isteyenler, Türk Metal üyelerinin pankartın açılmasına izin vermemesi karşında öfkelenmişler ve çıkardıkları olaylarla kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşerken, meydanın da boş olmadığını bir kez daha görmüşlerdir.

Ne hazin bir çelişkidir ki; Genel Başkanımız ve Liderimiz Mustafa Özbek’in bugüne kadar en büyük iyiliği yaptığı çevrelerin başında, miting alanında ‘Hain Özbek Hesap Verecek’ diye pankart açan Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri gelmektedir. Onları hem miting alanında hem de sosyal hayatta ayakta tutan Mustafa Özbek’in liderliğindeki Türk Metal’in imzaladığı sözleşmelerdir. Miting alanında böyle bir pankartın değil açılmasına kapalı olarak durmasına bile izin vereceğimizi kimse aklına bile getirmesin. Alandaki üyelerimizin bu pankarta gösterdiği demokratik tepkiyi karşımızda yer alan provakatif çevrelerin kirli emellerine alet etmemiş olması olayların büyümeden yatışmasında etkili olmuştur.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 19:53:08
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 19:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?