19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy'de CHP'nin Rakipleri Eski Anap'lılar ...

ADAYLARIN KADİKÖY PROJELERİ:

CHP ADAYI SELAMİ ÖZTÜRK:10 yıldır belediye başkanlığı koltuğunda oturan Öztürk, görev ve sorumluluğu birlikte üstlenen bir Kadıköylü'yü hedeflediğini belirtİyor. Dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde hizmet veren Aile Danışma Merkezleri ile 'e-belediye' hizmetlerini kurduklarını olduğunu vurgulayan Öztürk, "Vatandaşla birebir chat yapan tek başkan benim" diyor. "Hava kirliliğini çözdük" diyen Öztürk, meydandaki durakları da kaldırıp trafik keşmekeşinin önüne geçeceğini, Bostancı, Suadiye, Caddebostan ve Moda'yı plajlarına kavuşturacağını belirtiyor.

DYP ADAYI  OSMAN HIZLAN :iİlçenin ilk belediye başkanı olan Osman Hızlan "Ortalığı biraz tozlanmış gördüm ve yeniden Kadıköy'e talip olmaya karar verdim" diyor. Hızlan, şöyle konuşuyor: "Kadıköylüler benim neler yaptığımı çok iyi hatırlıyor. Verdiğim sözleri tutarak, kendi isteğimle ayrıldım. 29 Mart sabahı neyi teslim alacağımı biliyorum. Tramvay yapıldı, Kadıköylü'ye sorulmadı. Vatandaş sıkıntılı. Başa geldiğimde bu işi referanduma götüreceğim. Kurbağalıdere'nin sözümona temizleme ihalesi yapıldı, 10 trilyon harcandı ama hala bir kilometre ötesine bile pis kokular yayılıyor. 1995'te bitecek ve içinde yüzecekti. Yıl 2004, girsin ve yüzsün bakalım."

AKP ADAYI ÜMİT ÖZEROL:Büyükşehir Başkan Vekili olarak görev yapan Ümit Özerol, ilçeyi bir kültür ve turizm merkezi yapacağını söylüyor. Hükümetten destek alacağının işaretini veren Özerol, işe ulaşım sorununu gidermekle başlayacağını vurguluyarak şöyle diyor: "Büyükşehir ya da Ankara, nerelerle ortak çalışmak gerekiyorsa yapılacak. Bu işbirliğiyle Harem-Gebze Tramvay Projesi'ni hayata geçireceğiz. Ümraniye'den Kadıköy'e uzanan hava-ray sistemini gerçekleştireceğiz. AB'nin çok önem verdiği, halkı yerel yönetimlerde söz sahibi yapma konusunda ciddi çalışmalarımız olacak."

ANAP ADAYI ZEKİ UKVİ SÜVARİOĞLU:AKP ya da CHP'nin şansı olmadığını iddia eden Süvarioğlu, "CHP'nin belediyeciliği ortada. AKP ise seçmeni 'Bize oy vermeyene hizmet yok' diye tehdit ediyor" diyor. Süvarioğlu, Kadıköy'ün sıkıntılarını ve çözüm önerilerini ise şöyle sıralıyor: "Karbağalıdere sorunu 30 yıldır çözülemedi. Biz, başka belediyelerle işbirliği yaparak ve yurtdışı finans olanaklarıyla bu sorunu aşacağız. Binlerce işsiz genç ve kadın var. İlçeyi kongre, seminer ve festival merkezi haline getirerek bu insanlara iş istihdamı sağlayacağız.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Mart 2004 Cuma 11:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?