19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy’de marina protestosu

Kadıköy’de, Büyük Klüp tarafından sahilde yapılması planlanan 300 tekne kapasiteli dev marinayı protesto etmek için toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, spor yapıp, dans ederek ilginç görüntüler oluşturdu.

Kadıköy Çiftehavuzlar’da, kıyı dolgu alanında denizin tekrar doldurularak, Büyük Klüp üyeleri için özel bir marina yapılmasını protesto eden grup adına konuşan Şehir Planlamacıları Odası Üyesi İlknur Karakaş, "Kıyı kanuna göre sahillerimizde yapılacak her türlü uygulamada kamu yararı esastır. Oysa burada özel yarar söz konusudur. Çünkü bu marinanın yapılması halinde, sahilde en az 5 buçuk metre yüksekliğinde binalar olacaktır. 11 bin metre kare ilave dolgu alanı yapılarak, kazılacak bu alanda ticari binalar bakım üniteleri gibi kıyıda olmaması gereken yapı yoğunluğu yaşayacaktır. Bu bölge ayrıca kulüp üyelerine açık olacak ve bölge halkının kullanımını engelleyecektir. Buna karşıyız, bunun için protesto girişiminde bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan, bir grup vatandaş, tekneleriyle marinanın olduğu bölgeye gelerek açtıkları pankartlar ve sirenleriyle Kadıköylülere destek verdi. Protestonun en ilginç görüntüsü ise, 30 kişilik bay ve bayandan oluşan bir grubun çalınan şarkılarla dans etmeleri oldu.

"Marinaya Hayır", "Denizime Dokunma" sloganlarıyla protesto girişimlerini sona erdiren grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

STANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 13:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?