17
Mayıs
2024
Cuma
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy'de tinerci dehşeti

Üniversite sınavına girmesine bir gün kala tinerciler tarafından bıçaklanarak yoğun bakıma alınan ve hayati fonksiyonları durma noktasına gelen genç, yaşam mücadelesi veriyor.
Erzurum’dan 3 yıl önce amcası Cevdet Kılıç’ın yanına okumak için gelen ve üniversite sınavlarına hazırlanan Burak Kılıç (17), yaklaşık 2 ay önce üniversite harçlığını biriktirmek için İçerenköy’de bulunan Titiz Market’te çırak olarak çalışmaya başladı. Kılıç, geçen hafta yapılan üniversite sınavına bir gün kala, markete gelen tinercilerin saldırısına uğradı. Markete gelen tinercilerden birisi kasadaki kirazları alarak, ücretini ödemeden gitmek istedi. Müdahale etmek isteyen talihsiz genç, diğer iki tinercinin de saldırısına uğrayarak vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Orhan Salvan, Necdet Mutlu ve Fırat Topuz isimli tinerciler olay yerinden kaçarken, Burak Kılıç ambulansla hastaneye kaldırıldı. İsviçre Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Kılıç’ın kalbinin çalıştığı ancak, beyin ölümünün yüzde 99’unun gerçekleştiği belirtildi.
Hayallerini kurduğu üniversite sınavı öncesinde 3 tinerci tarafından bıçaklanan gencin yakınları ise, hastane önünde beklemeye devam ediyor. Oğlunu okuması için İstanbul’a gönderen baba Metin Kılıç, "Burak, üniversite sınavına girecekti. Markette çalışıyordu, bıçaklamışlar" dedi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen baba Kılıç’ı yakınları teselli etmeye çalışırken, Burak’ın yanında kaldığı amcası Cevdet Kılıç adli makamlara seslenerek, "Olayı gerçekleştiren üç kişi. Ancak bunlardan biri tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmış. Biz buradan adli mercilere sesleniyoruz. Bu olayı gerçekleştiren 3 kişidir, diğer 2 kişi de tutuklansın" diye konuştu.
Öte yandan, tinercilerden Orhan Salvan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 tinerci ise olaya karışmadıkları gerekçesiyle serbest bırakıldı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 02:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?