20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy'de tinerciyi halkın elinden polis kurtardı

Kadıköy’de elindeki ekmek bıçağı ile vücudunu kesen madde bağımlısı gence, polis yangın söndürme tüpü ile müdahale etti. Polis tarafından etkisiz hale getirilen genci, vatandaşlar linç etmek istedi. Polis, vatandaşları cop kullanarak dağıttı.

Kadıköy Rıhtım Caddesi üzerinde Bilgi Özkan isimli 17 yaşındaki madde bağımlısı genç, elindeki ekmek bıçağını alarak vücudunu kesmeye başladı. Olay yerine gelen polis ekibi, gence sorununu sordu. Vücudunu kesen genç, "Ben madde bağımlısıyım. Bundan kurtulmak istiyorum, bana emniyet müdürünü çağırın" dedi.

Çevrede toplanan vatandaşlar da genci sözle ikna etmeye çalıştı. Madde bağımlısı genç, kendisine yaklaşmak isteyen vatandaşlara ve polislere elindeki bıçağı sallayarak, yaklaşmaları halinde kendisini öldüreceği tehdidinde bulundu.

Bir anlık dalgınlıktan faydalanan vatandaşlardan bir kişi, Özkan’ın üzerine atladı. Vatandaşın müdahalesi üzerine polis de müdahale ederek genci etkisiz hale getirmek için çaba gösterdi. Özkan, polisin ve vatandaşın elinden kurtularak, tekrar vücudunu kesmeye başladı.
Özkan’ın eksiz hale getirmek amacıyla olay yerine Kadıköy İtfaiye ekibinden bir itfaiye aracı geldi. Yangın söndürme tüpü alan bir polis, gence yaklaşarak tüpü gence sıktı. Bu sırada gencin üzerine atlayan polis memurlarından birinin gözüne yangın söndürme tüpündeki köpük geldi. Gözü yanan polis memuru acı içinde bağırırken genci diğer polisler etkisiz hale getirdi.
Etkisiz hale gelen genci çevrede bulunan vatandaşlar linç etmek istedi. Polis, vatandaşları jop kullanarak dağıttı.

Polis tarafından etkisiz hale getirilen gence, olay yerinde sağlık ekibi ilk müdahalesini yaptı. Genç, ardından Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 15:50:11
Güncelleme :6 Mayıs 2004 Perşembe 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?