17
Mayıs
2024
Cuma
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kadıköy’ün yeni Kaymakamı Kasım Esen

Kadıköy’ün yeni Kaymakamı Kasım Esen oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördüğü 1980’li yıllarda Kadıköy Sahrayıcedid’te yaşayan, üniversiteyi bitirdikten sonra da görevi dolayısıyla Türkiye’nin değişik illerinde bulunan Esen, 30 Eylül 2004 tarihinde Kadıköy Kaymakamı olarak göreve başladı. Esen’in göreve geldiği zaman ilk işi, Kadıköy’ün mevcut durumu hakkında bilgi edinmek, eksiklerini ve yapılması gerekenleri öğrenmek oldu.

Kırklareli Vali Yardımcılığı görevinden Kadıköy Kaymakamlığı’na atanan Esen, Anadolu’da görev yaptığı dönemlerde fırsat buldukça Kadı-köy’deki evine geldiğini belirterek, "Bu nedenle ilçeyi yakından tanı-yorum. Şimdi bir idareci gözüyle tanımaya çalışıyorum. İnsanlara nasıl hizmet edilebilir? Sorunlar nelerdir? Bunları tespit etmeye çalışıyorum. Daha sonra çözüm bulmak için ilgili kamu kurum ve kurumlarıyla da işbirliği yapmak gerekiyor" dedi.

Kaymakam Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için de bu sorunları bilen insanları tespit etmek, halkın içine girmek gerekiyor. Bu sebeple Kadıköy’ü dolaştım. Vatandaşların kimisi gürültüden, kimisi yoğun trafikten şikâyet ediyor, kimisi de yoğun kaldırım işgalinden şikâyetçi. Bu tür sorunları belirledik. Ama kaymakamlığın genel görevi, ilçenin gidişatını tespit etmek. 20-30 yıl, 100 yıl sonra nasıl bir Kadıköy olacak? Bunu en azından hayal etmek, dünyanın ve Türkiye’nin gidişatına göre belirlemek, buna göre de kamunun imkanların yönlendirmek gerekir. Günü kurtarmak değil de ileriyi görmek önemli. Ama ileriyi görmek zor bir iş. İleriyi Kadıköy penceresinden görmeye çalışacağım. Bunun için de biraz zamana ihtiyacım var" dedi.

Daha önce vatandaş olarak geldiği Kadıköy’e bir idareci olarak atanmasının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Esen, "Trafik geçmişe göre yoğun. İşportacı tezgâhları doğal olarak çoğalmış. İnsanlar geçimini temin edebilmek için muhtelif yollara başvuruyorlar. Vatandaşların bu tür yollara başvurmaları haklı olarak görülebiliyor. Ama bizlerin idareci olarak diğerlerinin haklarını ihlal etmeden düzenleme yapmamız gerekiyor. Bunu da zamanla elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız. Bu konuda bize en çok emniyetin, belediyenin yardımı gerekiyor. Bir ekip kurup, uyumlu çalıştığımızda Kadıköy’ün sorunlarını daha rahat çözebileceğiz" diye konuştu. Kadıköy’ün eğitim başarılı olduğunu da dikkat çeken Esen, şöyle devam etti: "180 bin öğrencimiz var. Bazı okullarımız Türkiye genelinde başarı gösteriyor. Ama yapılanı yeter görmek, gerilemenin işaretidir. Biz bu çıtayı daha çok nasıl yükseltebiliriz? Bu konuda Milli Eğitim’deki arkadaşlarla elbirliği yaparak gerekeni yapacağız" Kadıköy’ün sahillerinde geçmişte sık sık yürüyüş yaptığını da sözlerine ekleyen Esen, "O zamanlar Kadıköy sahilleri daha tenhaydı. Şimdi kalabalıklaşmış. Kadıköy’ün meydanı düzenlenebilir. Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi var. O projeyi inceleyelim. Ancak oraya insanlar neden geliyor? Önce onların ihtiyacını belirleyerek, çözüm yolu bulunduktan sonra proje üzerinde çalışmak lâzım. Büyükşehir Belediyesi ile kendi belediyemizin bu konudaki düşüncelerini birleştirip ortak bir proje oluşturmaya çalışacağız. Karşılıklı görüşleri biraraya getireceğiz. Bütün kamu kuruluşlarının görevi insanımıza hizmet etmektir" şeklinde konuştu. Kasım Esen kimdir? 1959 Bilecik doğumlu Kazım Esen, ilkokulu Bilecik’te, ortaokuluTrakya ve Erzincan’da, liseyi ise Ankara’da tamamladı. İstanbul Hukuk Fakültesi’nde yükseköğrenimini tamamlayan Esen, İstanbul’da okurken Sahrayıcedid’te ikamet etti. 1983 yılında üniversiteyi bitirip kaymakamlık sınavlarına girdi ve kazandı. Afyon’a Kaymakam adayı olarak tayin oldu.

 Stajını tamamladıktan sonra 1988 yılında Dumlupınar Kaymakamlığı, daha sonra İdil, Göle kaymakamlığı, Erzurum Vali Yardımcılığı, Yalova Termal Kaymakamlığı ve Kırklareli Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Kadıköy Kaymakamı olarak tayin edildi. 6 ay Amerika’da yabancı dil eğitimi aldı ve kurumlarını tanıyabilmek için eğitim gördü. Kriminal konularda ihtisas yaptı. Özellikle turizm, ekonomi, asayiş konularında çalışmaları var. İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı dergilerde asayişle ilgili makaleleri yayınlandı. Eşi, hazine avukatı. Oğulları Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi’nde öğrenci. Küçük kızı da Doğuş Okulu’na devam ediyor. ...

Gazetekadıköy
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 10:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?