18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kağıtçı çocuklar okula başladı

Kadıköy’de, ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla sokaklarda kağıt toplayan çocuklar, okula başlamanın sevincini yaşadı.

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde Kadıköy Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 140 çocuk bugün okula kaydedildi.

Kızların dışında, Yenisahra’da oturan ve geçimlerini kağıt toplayarak sağlayan ailelerin erkek çocukları da okula başlamanın sevincini yaşadı. Kampanya çerçevesinde Yenisahra’da bulunan Rabia Leman Eruysal İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Törene Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürül ve aileler ile çocukları katıldı. Kısa bir konuşma yapan Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen, "Diğer ilçelere göre Kadıköy’de okula gidemeyen az sayıda çocuk var. Biz bu çocukların hepsini tespit ettik ve okula yazdırıyoruz" dedi.

Kaymakam Esen daha sonra çocukları yanına çağırdı. Çocuklar, ailelerine destek olabilmek amacıyla kağıt topladıklarını belirterek, "Paramız yoktu. Bizi okula yazdırdıkları için çok mutluyuz. Biz de milletimize yararlı olacağız" diye konuştu.

Tören sonunda çocuklara okul malzemeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?