22
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kent gözlemcileri işbaşında

Kadıköy’de, gördükleri olumsuzlukları anında belediyeye bildirip önlenmesi için görev yapacak olan çeşitli mesleklerden çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 194 kent gözlemcisi göreve başladı.

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen törende, kent gözlemcilerinin görevleri, kısa bir tiyatro oyunuyla anlatıldı. Törende Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de oyunda kendisini "Ben belediye başkanıyım" diye arayan kent gözlemcisine yanıt veren Kadıköy Belediye Başkanı rolünü oynadı.

İlk kez sahnede rol alan Başkan Öztürk, kent gözlemcilerinin ilçenin adeta belediye başkanları gibi görev yapacağını, belediyenin gözü kulağı olacaklarını kaydetti. "Görevimiz Tehlike" adlı dizinin müziği eşliğinde sahneye çıkıp kimlik kartlarını ve kendileri için yaptırılan özel şapkalarını alan kent gözlemcileri daha sonra toplu yemin etti. Belediye Başkanı Öztürk’ün okuduğu "Kent Gözlemci" yeminini tekrar eden görevliler, Kadıköy’e sahip çıkacaklarına, görevlerini kendi çıkarları için kullanmayacaklarına söz verdi.

Kadıköylüler’in kent yönetimine katılması görüşünden hareketle yaklaşık 2 ay boyunca belediyecilik konusunda eğitim alan gönüllü gözlemciler, fahri müfettişler gibi görev yapacak. Gözlemciler şahit oldukları olumsuzlukları ise (0216 541 92 00) numaralı telefona bildirerek anında çözülmesini sağlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 15:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?