18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kimsesizlerin 'otel' keyfi

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan uygulama çerçevesinde sokaklarda yaşayanlar toplanarak, Kadıköy’de bir otelde misafir ediliyor. Kaymakamlık, sokakta kalan kimsesizler için, Koçak Otel'le anlaştı.

Uygulama kapsamında Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği içinde oluşturulan ve ’’Sosyal Hizmet Polisi’’ olarak adlandırılan özel bir polis ekibi ile diğer yetkililer, tren istasyonları, metruk yerler, köprü altları gibi yerleri dolaşarak, sokakta yaşayan kişileri topluyor.

Yaşı 18’den küçük olanlar, Küçükbakkalköy’de bulunan ve sokak çocuklarının rehabilitasyonuna yönelik olarak hizmet veren ’’İlk Adım İstasyonu’’na gönderiliyor.

Yaşları 18’den büyük olanlar ise öncelikle bir hamama götürülüp temizlenmeleri sağlanıyor. Saç ve sakal taşları da yapılan bu kişiler, daha sonra Kadıköy’de bulunan ve yardıma muhtaçlara ücretsiz kıyafet yardımı yapan ’’Sevgi Mağazası’’ndan giydiriliyor.

Tepeden tırnağa temizlenenler, ardından da Koçak Otel’e yerleştiriliyor.
Burada 4’er kişilik odalarda kalanlar, sabah ve akşam yemeklerini otelde, öğlen yemeklerini ise Kadıköy Müftülüğü’nün aşevinde yiyor.

Koçak Otel’e şu ana kadar Kadıköy Kaymakamlığı’nın misafiri olarak 12 kişi getirildi. Bunlardan 1’i ikna edilerek ailesinin yanına gönderildi. Başka biri huzurevine yatırılırken, hasta olan diğeri de Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 15:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?