18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Korsan kitap baskını

Kadıköy’deki Akmar Pasajı’na baskın düzenleyen polis, aralarında yeni piyasaya sürülen ve kamuoyunda yankı uyandıran "Metal Fırtına"nın da bulunduğu 2 bin 850 adet kitaba el koydu. Operasyonda yakalanan 5 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul’da korsan kitap sattıkları belirlenen işyerlerine düzenlenen operasyonlarda 2 bin 850 adet kitap ele geçirildi. Alınan ihbarlar üzerine hareket geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy’deki Akmar Pasajı’na operasyon düzenledi.

Baskında, adresleri önceden belirlenen 4 ayrı dükkanda arama yapan polis, Orkun Uçar ile Burak Turna’nın birlikte kaleme aldığı, yeni piyasaya sürülen "Metal Fırtına" adlı kitabın da bulunduğu çok sayıda korsan ürüne el koydu. Olayla ilgili işyeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 5 zanlı hakkında, 5846 sayılı "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na Muhalefet Etmek" suçundan işlem başlatıldı.

Emniyet yetkilileri, korsan ürünlere yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşlardan korsan ürünlere karşı duyarlı olmalarını istedi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Kitaplar, imha edilmek üzere İstanbul Valiliği İl Denetim Komisyonu’na teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:24:10
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?