20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Marmaris ve Kadıköy'de türban eylemi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, başörtüsü için Anayasa değişikliğini protesto etti. Bir protesto da Kadıköy'de vardı.

Marmaris'te düzenlenen "Türbana Hayır" yürüyüşü ve mitingine katılan protestocular, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Anayasa değişikliği aleyhinde sloganlar atan gruptakiler, yağmur altında, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Atatürk Anıtı'na geldi.

Önde yürüyen bir grup genç ise protesto amacıyla sarık, cübbe ve çarşaf giydi. Protestocu gençler, sarık, cübbe ve çarşaflarını Atatürk Anıtı önünde çıkardı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Protesto yürüyüşüne, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, belde belediye başkanları ve vatandaşlar da katıldı.

Başörtüsü için Anayasa değişikliği, Kadıköy'de de bir grup tarafından protesto edildi.

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan Halkın Kurtuluşu Partisi üyeleri, çeşitli sloganlar atarak, vatandaşlara bildiri dağıttı.

Grup adına bir açıklama yapan Halkın Kurtuluşu Partisi İstanbul İl Başkanı Pınar Akbine, Türkiye'de bazı partilerin "kadınların din ve yurtseverlik duygularını sömürerek siyaset yaptığını" ileri sürdü.

Türbanın, "kadının özgürlüğü değil esareti olduğunu" savunan Akbine, Afganistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde kadınların, Ortaçağ zihniyetinden kurtulmak için mücadele ettiklerini, Türkiye'de ise genç kızların o günleri özler gibi bir tavır sergilediklerini öne sürdü.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 22:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?