18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Sağlık Kent Kadıköy'e ilk adım

Kadıköy Belediyesi, ilçeyi Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye yapmak için Kadıköy Kent Konseyi'ni kurdu. Kent konseylerinin kurulması, Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği'nin en önemli kıstaslarından biri olarak kabul ediliyor.
Yerel seçimlerde "Sağlıklı Kent Kadıköy" sloganını kullanan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, seçimin ardından harekete geçti. Kadıköy Kent Konseyi'nin kuruluş toplantısının açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Kadıköy de Yaşamak Ayrıcalıktır" sloganının yanına artık, "Sağlıklı Kent Kadıköy" sloganını da koyacaklarını söyleyerek, Kadıköy Kent Konseyi ile, Kadıköylüler'i yönetime ortak ettiklerini belirtti. Öztürk, şunları söyledi:
"Bundan sonra Kadıköy'de bugünün ve geleceğin planlarını birlikte yapacağız. Aslında bir çok projemizi yaparken biz Kadıköylüler'den, Kadıköy'de bulunan sivil toplum kuruluşlarından görüş aldık, işbirliği yaptık. Ama Kent Konseyi ile bunu daha da kurumsallaştırıyoruz. Bir anlamda kentin yönetimini halkın katılım ve denetimine de açmış oluyoruz."
Kent Konseyi'nin yılda 3 kez Belediye Meclisi toplantılarından önce toplanacağını ve alacağı kararları Belediye Meclisi'ne tavsiye olarak sunacağını kaydeden Öztürk, Kadıköy Kent Konseyi Katılım Sözleşmesi'ne de ilk imzayı koydu.
Kadıköy'deki kamu kurum ve kuruluşları, belediye meclisi, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, mahalle gönüllüleri ve belediye ilgili müdürlüklerinin temsilcilerinin yer aldığı Kadıköy Kent Konseyi üyeleri de tek tek katılım sözleşmesini imzaladılar.
Kadıköy Kent Konseyi, Kadıköy de yönetime ortak olacak ve kentle ilgili alınacak tüm kararlara olumlu ya da olumsuz fikirleriyle katkıda bulunup müdahale edebilecek. İlçeyi, her yönüyle sağlıklı bir kent haline getirmek için çalışmalar yapacak olan Kadıköy Kent Konseyi, Kadıköy'de yaşayan herkesin ihtiyaçlarını dile getirme ve çözme konusunda çalışmalar yapıp, kararlar alacak ve bu kararlarını Kadıköy Belediye Meclisi'ne tavsiye kararı olarak sunup, gerçekleşmesini sağlayacak.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 02:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?