20
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taşliçeşme Sokak'taki 'semt pazarı' rezaleti ne zaman bitecek ?

14 yıldan bu yana İstanbul Bostancı, Eminalipaşa Caddesi’nde iki ayrı sokakta oturdum. Şu anda Taşlıçeşme Sokak’ta yaşamaktayım. 47 yaşında, evli ve 2 çocuk sahibiyim. Dile getirmek istediğim konu, sokak aralarına kurulan bu pazarların artık kaldırılması için, nasıl ve neler yapmalıyız ?

Daha önce Belediye’ ye, çeşitli toplu veya ferdi müracaatlar yapılmıştır. Ancak Kadıköy Belediyesi’ nin sağladığı gelir çok iyi olmalı ki, halen bu pazarlar bütün şiddeti ile haftanın her günü 2-3 sokak aralıklarla bütün semtlerde kurulmaya devam ediyor.

Sosyal bir ihtiyaç olmaktan çıkmış bir uygulama bu, her semtte sabit pazarlar mevcut, bunun yanısıra bir çok market mevcut olmasına rağmen bu ısrarın sebebini anlamak zor. Pazar kurulduğu günlerde, evlerimize girip çıkmak mesele, 06.00 ile 21.00 saatleri arasında o sokaklara, ambulans, polis, itfaiye, acil durum araçları ve özel araçlar giremez. Otoparklarızda bulunan araçları o gece çıkartıp başka sokaklara park etmek zorundayız. Eminalipaşa Caddesi’ ne çıkan sokaklara kurulan pazar dolayısıyle cadde trafiğini aksattığı için, korkunç bir kaos yaşanıyor. Saat 06.00 dan itibaren, korna sesleri,bağırışlar, kavgalar, insan bıçaklama sahneleri, kapkaç olaylarını evinizde otururken duyabiliyor ve seyredebiliyorsunuz.

Pazarcıların hiç bir düzeni de olmadığı gibi, Tentelerini, apt. ve otopark kapılarına, trafik lambalarına, ağaçlara bağlıyor bütün kaldırımları kaplıyor ve bir tanesinin yanında çöp kutusu da olmuyor. Bölge ye hiç bir belediye görevlisi, polis gelemiyor müdahale edemiyor. Bu sahneler saat 21.00 sularına kadar devam ediyor. Bu kez sahneye Belediye çöp araçları çıkıyor yine korkunç gürültü ve kaos saat 24.00 e kadar sürüyor. Bölge de kurulan pazarlar nedeniyle, gayrimenkul fiyatları da düşüyor. Bölge yaşayanları olarak artık bir eylem yapmak gereğine inanıyorum. Aklıma ilk gelen bu sokakları özel araçlarımızla kapatıp, pazarcıların girişini önlemek ve gazete ile t.v. lere haber verip, aksiyonu gözler önüne sermek.

Tabi pazarcılar ve polislerle de başımız derde girecek. Diğer seçenekte bu kenti terk etmek mi ? Her fırsatta çağdaş bir Kadıköy yarattığını söyleyen yerel yöneticiler siz ne dersiniz.?
ALİ TEKİN İNAN
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 15:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?