19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Teknoloji dehası ATM ’kloncuları’

ATM’lere yerleştirdikleri düzenekle kart bilgilerini ’kopyalayan’ Rumen vatandaşı 2 kişi, çabalarının meyvesini toplarken yakalandı


Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, bazı banka müşterilerinin hesaplarından usulsüz para çekildiği yolundaki ihbar üzerine çalışma başlattı. Asayiş Şube Amirliği’ne bağlı ekipler, gelen şikâyet doğrultusunda Söğütlüçeşme’deki bir banka şubesinin çevresinde önlem alarak, otomatik para çekme makinesini (ATM) kullananları yakın takibe aldı.

Otomobilde bekledi
Polisin kontrolündeki banka şubesinin önüne bir otomobille gelen Rumen vatandaşı Carpen Petre (47) ve Ovidiu Florian Florica (25), getirdikleri düzeneği otomatik para çekme makinesine kurmak için harekete geçti. Petre, içinde gizli mini kamera bulunan bir floresan lambayı, para çekme makinesinin ekranını ve klavyesini görecek şekilde çift taraflı bant kullanarak yapıştırdı. Ardından kartın sokulduğu haznenin girişine de optik okuyucuyu yerleştirdi.

Kameralı floresan
Sonra Petre ve Florica beklemeye başladı. ATM’yi kullanan müşterilerin şifrelerini gizli kamera sayesinde öğrenen Petre ve Florica, optik okuyucu sayesinde kopyaladıkları bilgileri dizüstü bilgisayara aktardı. Bu bilgileri sahte karta kopyalayan Petre ve Florica, işlem yapan müşterinin hesabından para çekerken yakalandı.
Polis tarafından adliyeye sevk edilen Petre ve Florica, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Milliyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 08:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?