18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Temsa Diamond'ı Güler Sabancı tanıttı

Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tanıtımda yaptığı konuşmada, Temsa Diamond’un hem Türkiye pazarında hem de Avrupa başta olmak üzere dış pazarlarda başarıyla rekabet edeceğini söyledi.

Güler Sabancı, "Temsa ürünlerini Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya, Yunanistan gibi pek çok ülkeye ihraç ediyor, satış sonrası ve parça hizmetlerini veriyor.

Temsa, Belçika’da Temsa Europe adı altında bir şirket daha kurarak Avrupa pazarlarını daha da yakından takip ediyor, Avrupa ticaretini geliştiriyor, konusunda duayen, Avrupalı danışmanları bünyesinde çalıştırıyor. Kısacası üretimini ve satışını arttıracak birçok faaliyette bulunuyor" dedi. Güler Sabancı, yolcu taşınan toplu taşıma araçlarının, öncelikle güvenli ve sonrasında konforlu olmasını ayrıca bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini kaydetti.

İHRACAT HEDEFİ
Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan da Temsa Daimond’un özelliklerini anlatırken, "Otobüs sektörünün tasarım duayeni olarak kabul edilen Bob Lee tarafından dizayn edilen Temsa Diamond; konfor, özgün tasarım, üstün performans, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getiren modern dizaynı sayesinde yolcularının beklentilerinin tümünü karşılıyor ve onlara en yüksek konforu sağlıyor. 13.9 metre uzunluğunda, 54 yolcu taşıma kapasiteli, 3 akslı yüksek gövdeli şehirlerarası kullanıma uygun bir otobüs olan Temsa Diamond, yeni üretim hattının ilk ürünü olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.
Temsa’nın çalışanları için bu yılın başlarında oldukça önemli olan bir adımı attığını, firmasını ve markasını geçmişten geleceğe taşıyan ve sadece Adana’daki çalışanlarının sayısı 1000’i aşan Temsa’nın sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Türk Standartları Enstitüsü’nün 18001 OHSAS işçi sağlığı ve iş güvenliği belgesini alan ilk otomotiv firması olmaya hak kazandığını söyledi. Mehmet Buldurgan konuşmasında, "Son iki yıldır üst üste otomotiv sanayicileri derneği tarafından ihracat başarı ödülü ile ödüllendirilen Temsa, 2004 için kendisine 100 milyon dolarlık bir ihracat hedefi koydu" ifadelerini kullandı.

TEST SÜRÜŞÜ
Konuşmalardan sonra Güler Sabancı Temsa Daimond’la test sürüşü yaptı. Test sürüşünde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy başta olmak üzere davetliler ve Sabancı Holding yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
1968 yılında faaliyetlerine başlayan Temsa, otobüs, otomotiv, iş makinaları sektörlerinde üretim, ihracat ve ithalat alanlarında faaliyet gösteriyor. Adana’da 58 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 400 bin metrekarelik üretim tesisine sahip olan Temsa, yılda tek vardiyada 1.000 otobüs, 1.000 midibüs ve 13 bin adet kamyon üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 10:53:07
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 12:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?