23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Zabıtadan kaçak et operasyonu

Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri, 2 yolcu otobüsünde yaptıkları aramada ele geçirilen toplam 1 ton kaçak ete el koydu.

Aldıkları ihbar üzerine E-5 Karayolu Yenisahra mevkiinde H PAN Turizm’e ait 31 SD 556 plakalı şehirlerarası otobüsünü durduran zabıta ekipleri, yaptıkları aramada, otobüsün bagajına istiflenmiş 700 kilo kaçak et ele geçirdi. İnsan sağlığının hiçe sayılarak karton kolilere istiflenen etlerin çok sağlıksız olduğu görüldü.

Ekiplerin 34 ENY 02 plakalı araçta yaptığı aramada ise, 300 kilo kaçak et ele geçirildi. Emekli polis memuru Ali Yeğendil, etlerin kendisine ait olduğunu ve eve götürdüğünü söyledi. Ancak olay yerine gelen Kadıköy Veteriner Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, etlerin insan sağlığına zararlı ve denetimden geçmediği belirlendi.

Sağlıklı kesim işlemleri yapılmamış, damgasız ve hijyenik olmayan etlerin piyasa fiyatından daha ucuza İstanbul’a getirildiği ve bu yolla İstanbul’a her gün yaklaşık 10 ton kaçak et sokulduğu belirtildi. Kaçak etleri pazarlamak isteyen şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 14:07:17
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 15:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?