5
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - KADIKÖY - İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Genel Bilgi

Yeditepe Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi, 170 Bölümü bünyesinde toplamıştır Doğum kişilik deneyimli, üst düzey akademik kadrosuyla farklı disiplinlerde çeşitli eğitim ve araştırma programları sunan. Kapsanan konular, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Antropoloji, Tarih, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Çeviribilim bölümlerini içeren Beşeri ve Sosyal Bilimler'den, Fizik ve Matematik bölümlerini içeren Fen Bilimleri'ne uzanan geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Sağlam temellere sahip disiplinlerarası birikimimizle tüm Üniversite Kapsamında 4.000 Yüksek Lisans öğrencisine servis vermekteyiz. Fakültemizde sunulan derslerin% 20'si seçmeli 15'inin disiplinlerarası dersleri kapsamasını Öngören Üniversitemizin eğitim Stratejisi Ruhuna uygun olarak Üniversitemizdeki tüm Öğrencilere açıktır ve ders yükünün% dersleri.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü DERSLERİNİN dışında Fakültemiz'de eğitim İngilizce yapılmaktadır, ancak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrencilerin de İngilizce Yeterlilik Sınavını geçmeleri ve Ders Programlarının gereği olan belirli sayıda İngilizce seçmeli ders almaları zorunludur. Fen-Edebiyat Fakültesi'ne kaydolan öğrencilerin tümünün İngilizce'de aynı Yetkinlik düzeyinde olmaları beklenmektedir ve birçok öğrenci bu düzeye ulaşmak için İngilizce Hazırlık Okulu'na devam etmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Antropoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri'nin Yüksek Lisans, Fizik, Antropoloji, Felsefe ve Matematik Bölümleri'nin de Yüksek Lisans ve Doktora Programları vardır. Sivil Toplum örgütleriyle beslenen sosyal, kültürel ve Endüstriyel bağlarımız bu programları zenginleştirmiş olup, Sivil Toplum Kuruluşları ile Etkileşim ve Entegrasyon Öğretim KADROMUZ tarafından dinamik bir biçimde sürdürülmektedir.

Sosyal, kültürel, ekonomik ve Endüstriyel çevremizden bilgi transfer etmek amacýyla zengin Eğitim ve Öğretim birikimimizi sürekli gözden geçiriyor, yeniliyor ve etkinleştiriyoruz. Üniversitemizin Onbeş bin civarındaki Lisans ve üç binin üstündeki Lisansüstü öğrencisinin 1100'ü Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Lisans ve Lisansüstü Programları'nda Eğitim Öğretim görmektedir. Öğrencilerimiz yurdumuzun ve dünyanın çok farklı yerlerinden gelmektedir. Ağırlıklı olarak Sosyal Bilim dallarına kayıtlı farklı değişim programları ve Erasmusla gelen 60 öğrenci de bunlara dahildir.

Fakültemiz, öğrencilerine, Yeditepe Üniversitesi'nin eğitim dili olan İngilizce'nin yanında başka diller öğrenme olanağı da sunmaktadır. Bu Diller, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Yunanca, Rusça, İsveçce, İbranice, Arapça ve Latince'dir. Çeviribilim Bölümü'nde ise yabancı dil sayısı ve yoğunluğu doğal olarak artmaktadır.

Amacımız, dalların seçkin karışımını besleyen tabanımız Araştırma ve Eğitim öğretimdeki yaklaşımımız ile Eleştirel düşünceyi beslemek ve Yaratıcı yeteneği özgür bırakarak bilgilendirmek, aydınlatmak, Yaşamı ve Toplumu geliştirmektir. Mesleklere odaklanan profesyonel eğitimi de stratejimize katarak yârının önderlerini yetiştirmeyi Misyonumuz kabul ediyoruz.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :26 Ağustos Yerleşimi Kayışdağı Cad.
Adres2 :Kadıköy/İstanbul
Posta Kodu :34755
Telefon :(0216) 578 08 10-578 07 27 - 578 0594
Faks :(0216) 578 08 99

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.