5
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - KADIKÖY - İSTANBUL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Genel Bilgiler

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretim İngilizce Hazırlık Dönemi hariç 6 yıldır. Fakültemiz, ilk 2001-2002 döneminde olmak üzere bugüne kadar 234 mezun vermiştir. Halen 406 öğrencisi, 182 öğretim elemanı bulunmaktadır.

Entegre eğitim sisteminin uygulandığı fakültemizde ilk 2 yılda Temel Tıp bilgileri, 3. Yılda kliniğe giriş döneminde sistemik hastalıklar entegre biçimde verilmektedir. 4. ve 5. yýllarda zorunlu klinik stajlarına devam ederler. Bu Dönemleri başarı ile tamamlayan öğrenciler 6. Yıla (Aile Hekimliği dönemi) geçerek intern olarak çalışmaya hak kazanırlar ve bu dönemin sonunda Tıp Doktoru ünvanıyla mezun olurlar. 5. yildan itibaren genel tekrar seminerlerinin uygulamaya konmasıyla yılda 2 kez yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavındaki (TUS) BAŞARIMIZ belirgin şekilde artmış genel başarı oranı% 40 'a çıkmıştır. Fakültemiz 41 tıp fakültesi içinde ilk 10 'a girmeyi başarmıştır.

Öğretim üyelerimizin 2007-2008 yılında yaptığı Ulusal ve Uluslararası alanda hazırladıkları 643 bilimsel projeleri mevcuttur.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi:

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hastanesidir ve 26 Ağustos 2005 tarihinde faaliyete geçmiştir. Yaklaşık 16.500 metrekarelik alana kuruludur ve 150 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanedeki birçok malzeme yanmaz, çizilmez ve antibakteriyel malzemelerden üretilmiştir, hasta yatakları basınçlı buharla yıkanabilmektedir.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ndeki diğer özellikler HIS (Hospital Information System) yazılımının kullanımı, görüntüleme merkezinde yer alan Multislice CT (çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi), 3 Tesla MR cihazı, PET-CT (kanserli hücreleri tanıyan) ve de gama kamera cihazı gibi Türkiye’de kullanılan yüksek teknoloji standartlarını kapsamaktadır. Ayrıca hastanede, yatan her hastaya yönelik LCD ekran interaktif TV sistemi bulunmaktadır.

Bünyesinde 27 Mayıs 2006 tarihinde açılan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği ve Este 7 Estetik Birimi, ayrıca Beşiktaş Balmumcu'daki Yeditepe Üniversitesi Göz Hastanesi de bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :26 Ağustos Yerleşimi Kayışdağı Cad.
Adres2 :Kadıköy/İstanbul
Posta Kodu :34755
Telefon :0216 578 05 93
Faks :0216 578 05 75
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.