26
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - KADIKÖY - İSTANBUL

Rüşvetçi müdür tutuklandı!

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, özel bir kreşin müdüresinden bin 450 lira rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, Acıbadem’de yeni açılan Özel Acıbadem Anaokulu müdüresi Ülker Zaman, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül’ün kendisinden ‘İki hafta sonra kızımın düğünü var. Sana 1500 lira ceza kestim’ diyerek rüşvet istediğini ileri sürdü. Zaman, önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne daha sonrada Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu.

Savcılık, seri numaralarını kayıt altına aldığı ve fotokopilerini çektiği bin 450 lirayı Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül’e götürmesi için kreşin müdüresine verdi.

Zaman, savcılığın verdiği iki sivil polis ile Gürsül’ün yanına giderek parayı verdi. Bir süre sonra içeri giren polisler seri numaraları alınan bin 450 lirayı Gürsül’ün üzerinde buldu. Daha önce de hakkında çok kez şikayet bulunan Zeki Gürsül’ün makamına yerleştirilen kamera da rüşveti saniye saniye görüntüledi. Kamera kayıtlarını da alan polis Gürsül’ü gözaltına aldı. Bu sırada Gürsül’ün çekmecesinde bulunan 3 bin liraya da polis el koydu.

‘Hediye için verdiler’

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na çıkartılan Gürsül sevk edildiği Nöbetçi mahkemece tutuklandı. Paşakapısı Cezaevine gönderilen Gürsül’ün mahkemede verdiği ifadesinde “İki hafta sonra kızımın düğünü vardı. Kendilerine düğün davetiyesi verdim. Bana hediye alacaklarını fakat fırsat bulamadıklarını söylediler. Hediye almam için bu parayı verdiler” dediği öğrenildi.

MAKAMINDA SUÇÜSTÜ

Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, seri numaraları kayıtlı bin 450 lirayı alınca bir süre sonra odaya gelen polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 10:13:52
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 11:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?