18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAĞITHANE - KAĞITHANE - İSTANBUL

Kibritle oyun faciaya neden oluyordu

Kağıthane'de kibritle oynarken çekyatın tutuşmasıyla alevler arasında kalan 5 yaşındaki çocuğu ve ablasını mahalleli kurtardı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında, çocukların üst kattaki dedeleri ise dumandan zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi Şehit Cevdet Bayraktar Sokak'taki binanın 2. katında, anne ve babası işteyken evde kibritle oynayan 5 yaşındaki Yusuf Bostancı, çekyatın alev almasıyla birlikte biranda alevlerin arasında kaldı. Bu sırada evde uyuyan 10 yaşındaki ablası Beyza Bostancı'yı uyandırarak balkona sığınan iki çocuk çevredekilerden yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bu sırada balkonda mahsur

kalan Beyza ve Yusuf Bostancı kardeşlerin kurtarılması için mahalle sakinleri adeta seferber oldu. İki kardeş çevredekilerin yardımıyla kısa sürede kurtarıldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise kısa sürede olaya müdahale etti. Binaya giren ekipler, yangın çıkan evin bir üst katında oturan çocukların dedesi Mustafa Bostancı'yı yerde baygın vaziyette buldu. Bostancı, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, diğer torununu almak için okula giden babaanne Cavidan Bostancı, eşi Muzaffer Bostancı'yı itfaiye erlerinin elinde görünce sinir krizi geçirdi. Eşiyle birlikte ambulansa binen Cavidan Bostancı, ilkyardım görevlileri tarafından ambulanstan indirildi. Görgü tanıkları, "Bir anda yangın çıktığını gördük, zaman zaman ufak çapta patlamalar meydana geldi. Bizde hemen evdeki çocukları çıkardık. Komşularla beraber müdahalede bulunduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 20:36:01
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 09:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?