23
Mayıs
2024
Perşembe
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

22'sine birden 'oldu da bitti maşallah'

Kartal Emrullah Turanlı yetiştirme yurdunda kalan ve yaşları 5 ila 8 arasında değişen 22 çocuk, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağların'da katıldığı bir törenle belediye tarafından sünnet edildi.

Yurt yönetiminin isteği üzerine yarı yıl tatilinden yararlanılarak yapılan sünnet, belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sabahattin Pınarbaşı’nın yönetiminde, uzman doktor ve sağlık personelinin titizlikle yürüttüğü çalışmalarla yurt binasındaki revirde yapıldı. Sünnet olacak çocuklar, bir gün öncesinden Tatilya’da gezdirilerek çeşitli kurum ve belediyenin verdiği hediyelerle sünnete hazırlandılar.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar da yoğun programına rağmen çocukları yalnız bırakmayıp sünnet öncesi onlarla sohbet ederek gönüllerini aldı. Başkan Dağlar, çocukların sünnetinde de bizzat bulunup onları güldüren espriler yaparak sünnet süresince çocukları yalnız bırakmadı.

Çocukların bazıları heyecandan ağlarken, bazıları da neşe içinde kendilerini belediyenin sağlık ekiplerine korkusuzca bıraktı.

Sünnet olan çocuklarla tek tek ilgilenen başkan Dağla, onlara moral vererek kendileriyle tek tek “çak” yapıp şakalaştı.

Başkan Dağlar çocukların sünnetiyle ilgili olarak yaptığı kısa açıklamada, isteğin yurt yönetiminden gelmesi üzerine sünneti Ocak ayında, sömestr tatilinde yaptıklarını, aslında kendisinin Kartal’daki diğer yurt öğrencileriyle birlikte Haziran ayında büyük bir organizasyonla yapacakları sünnet şöleninde sünnet edilmesi düşüncesinde olduğunu söyleyerek “Tüm yavrularımıza Allah’tan sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Hepsinin gözlerinden öperim. Hayırlı olsun” dedi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 13:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?