18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ablasını dolandırdı!

Kız kardeşinin kimlik bilgileri ile sahte evrak düzenleyip banka kredisi çektiği öne sürülen üniversite bir çalışanı gözaltına alındı. Şahsın güvenlik kameralarına yakalanmamak için atkı ve bere ile kamufle olmaya çalıştığı belirtildi.

İddiaya göre, İstanbul'da bir üniversitede idari memur olarak çalışan A.Y., ablası A.Ç.'nin kimlik bilgileri ile sahte evrak düzenleyip ihtiyaç kredisi için bankaya başvurdu.

Ablasının bilgisi dışında yapılan başvuru sonrasında banka şubesi talep edilen 6 bin TL krediyi A.Y.'ye verdi. İlk ödeme gününün gelmesi üzerine bankadan uyarı alan abla A.Ç. borcu olduğunu öğrenince bankaya gitti.

Bilgisi dışında çekilen krediyi almadığını anlatan A.Ç. soluğu polis merkezinde aldı. Bilgisi dışında kredi çekildiğini belirten A.Ç. tanımadığı kişilerce dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu söyledi.

Bunun üzerine inceleme başlatan ekipler bankaya sunulan evrakları tek tek incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde söz konusu evrakların A.Ç.'nin kız kardeşi tarafından hazırlandığı tespit edildi. Krediyi bankadan alırken güvenlik kamerasına da yakalanan kız kardeşin tanınmamak için boynunu ve yüzünü bere ve atkıyla kapattığı gözlendi. Polis tanınmamak için kamufle olmaya çalışan A.Y.'nin gözlerinden tespit ettiği öğrenildi.

Elde edilen deliller üzerine harekete geçen polis ekipleri, öz ablasını dolandıran A.Y'yi Kartal'da gözaltına alındı. Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen A.Y. işlemlerinin ardından bugün Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:07:59
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 17:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?