27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkan Büyük: Çok üzgünüm

Samandıra’nın Sivas’lı Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Büyük Birlik Partisi( BBP ) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde olduğu helikopterin düşmesi sonuncunda, hayatlarını kaybedenlerin arasında olduğu tahmin edilen ve şu ana kadar naşına erişilemeyen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hem hemşerisi hemde yakın arkadaşı olduğunu hatırlatan Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, üzüntüsünün çok büyük olduğunu ifade etti. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile sık sı görüştüğünü kaydeden Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, “ Konu ile ilgili görüşüm alındığında henüz değerli hemşerim, kardeşim ve yakın dostum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun henüz naşına ulaşılmamıştı.

Yani Allahın rahmetine kavuştuğu kesinleşmedi. Bu konuda bir resmi açıklama yapılmadı. Yazıcıoğlu’nun yaşayıp yaşamadığı konusunda şu ana kadar resmi bir açıklama da yapılmadı. Varsayımlarla hareket etmemek gerekiyor. İnşallah sağdır ve belirtildiği gibi bir mağaraya da sığınmış olabilir şeklinde yapılan açıklamalar biraz da olsa bu konuda umutlarımızı artırmaktadır.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, yüce Türk Milletinin bağrından çıkmış, hasiyetli,mert,yiğit,özü,sözü doğru adam gibi adam bir hemşerimdi. Havası sert insanı mert bir yörenin evladı olan Sayın Muhsin Yazıcıoğlu dürüstlüğün ve dik duruşun adeta simgesi olmuş bir liderdi.” Diye konuştu.

RAHMET DİLEDİ
Partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bir özel şirketten kiralanan helikopterle Çağlayancerit ilçesine gelen Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş’tan Yozgat’a gittiği sırada içinde bulunduğu helikopterin Yozgat Yerköy yakanlarında düşmesi sonuncunda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarını da başsağlığı dileğinde bulunan Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile ZARA BAL Festivali etkinliklerinde bir araya geldiklerini belirterek, “ Değerli hemşerim Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ağabeyimle gerek müşterek memleketimiz olan Sivas’ta gerekse İstanbul’da Sivas Platformu etkinliklerinde bir araya gelir ve hasret giderirdik.

Tabiki sohbetlerimiz Sivas konulu olurdu. Vatanını ve milletini yürekten seven bir dava adamıydı. Adeta dürüstlüğün, mertliğin sembolü idi. Sözü, sohbeti dinlenir bir liderdi. Memleket sevdalısı, iyilik timsali ve dam gibi adam bir politikacı idi. Muhsin ağabeyimi anlatmak, onun özelliklerinden söz etmek te zorlanıyorum. O kelimelerle ifade edilemeyecek kadar temiz yürekli, sevecen bir mücadele adamıydı. Yüzü sürekli gülerdi. İlkelerinden asla taviz vermez, doğru olduğuna inandığı yolda yürürdü. Bu elim ve beklenilmeyen helikopter kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Yazıcıoğlu Ailesine, BBP Partisi mensuplarına Sabr-ı cemil diliyorum. Üzüntümüz sonsuzdur.”ifadesini kullandı.
Büyük, Adnan Kahveci ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi nesli tükenen politikacılarının da kolay yetişmediğini de sözlerine ekledi.
 

Fethi Satıcı-Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?