22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden ücretsiz çam fidanı

Dünya Çevre Günü Kutlamalarında Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 5000 adet çam fidanını Kartallılara ücretsiz dağıttı.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların evlerini, sokaklarını, bahçelerini yeşillendirip güzelleştirmeleri için, Kartal Meydanında düzenlenen bir törenle 5000 adet çam fidanı dağıttı.

Kartal meydanını dolduran kalabalığa seslenen Başkan Dağlar, Kartal halkından yaşadıkları çevreyi temiz tutmaları, tutmayanları uyarmaları ve buna uymayarak çevreyi kirletenleri belediyeye şikayet etmelerini istedi. Dağlar, belediye olarak her türlü imkana sahip olduklarını, çevrenin temizlenip güzelleştirilmesi için her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü, park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini, vatandaşların da kendilerine destek olmaları halinde arzulanan başarıya ulaşacaklarını söyledi. Sağlıklı nesillerin, ancak temiz ve yeşil çevrelerde yetişeceğini, bu nedenle yeşillendirmeye ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan başkan, dağıtılan 5000 çamın, vatandaşlarca korunup yetiştirilmesi halinde Kartal’ın daha yeşil bir örtüye bürüneceğini, bu nedenle dağıtılan çamlara halkın sahip çıkmaları ve bir fidanın bakımının da, bebek bakımı kadar özen istediğini belirterek halktan gereken ilgiyi göstermelerini özellikle istedi.

Konuşmasının ardından fidan dağıtımı yapıldı. Kartallılar, çam fidanlarını almak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Kısa sürede dağıtılan 5000 fidanın ardından, çevre günü etkinliklerine Dragos anfi tiyatrodaki pandomim gösterileri ile devam edildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:08:10
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 09:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?