24
Mayıs
2024
Cuma
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Çenç' çetesine darbe

Kartal'da tamir için getirilen araçları çenç yapan 4 kişi yakalandı, olayla ilgili 2 kişi de aranıyor. Yaklaşık 2 ay önce geçirdiği kaza sonrası Kartal Sanayi Sitesi’nde bulunan bir dükkana 34 AL 989 plakalı aracını tamir için getiren Hülya Üçler, aracını almaya geldiğinde dükkan sahibi Cüneyt Oktay Kemküş’ten (34) aracının çalındığını öğrendi.

Olayın bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, tamirci dükkanı sahibi Kemküş’ün, aracı Kadıköy Göztepe’de bulunan Emin Orkun Uzun’a ait tamirhaneye götürerek çenç yöntemiyle parçaladığı belirlendi.

Olayla ilgili Cüneyt Oktay Kemküş, Ahmet Öztürk (33), Fatih Çolak (23) ve İlker Kutlu (33) gözaltına alınırken, Emin Orkun Uzun ve ismi Onur olan bir kişinin firarda olduğu bildirildi.
Tamirhanede 6 adet oto, 1 adet sahte polis kimliği, 1 adet 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, şarjörü ve 4 adet dolu fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar hakkında, "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "çalıntı otoları parçalamak", "sahte polis kimliği kullanmak" ve "ruhsatsız tabanca kullanmak"tan işlem yapıldı. Asayiş Şube’de sorgulanan zanlılar, adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:50:10
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?