17
Haziran
2024
Pazertesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çocukların sertifika heyecanı

Kartal Belediyesi'nin yaz okuluna katılan çocuklar, sertifikalarını aldı. Kartalite (Kartal Yaşam Kalitesini Yükseltme Projesi) etkinlikleri kapsamında açılan, yaz okulu birinci dönem kapanış ve sertifika töreni, Yakacık Hürriyet Mahallesi’ndeki Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde yapıldı.

3 Temmuz - 29 Ağustos 2006 tarihleri arasında eğitim veren Yaz Okulu 1. Dönem Sertifika töreni Belediye Başkanı Arif Dağlar ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. Yaşları 8 ila 12 arasında değişen, hafta içi beş gün sabah 10:00-13:00; öğleden sonra 14:00-17:00 saatleri arasında masa tenisi, satranç, zihinsel matematik, İngilizce, bilgisayar, drama, hızlı okuma, hafıza teknikleri, kendini rahat ifade edebilme gibi derslerin verildiği yaz okulu öğrencilerinden 83 kişiye Belediye Başkanı Arif Dağlar tarafından sertifikaları ve eğitici kitap setleri verildi.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tören sırasında birer konuşma yaptılar. Dağlar, yaz okulu projesiyle, dallarında uzman eğitimciler tarafından çocukların kişisel gelişimlerini ve kendilerine duydukları güveni arttırmayı, kişisel yeteneklerini keşfetmeyi, oynarken öğrenmeyi amaçladıklarını söyledi. Yaz okulunun yalnız Kartal’dan değil, çevre ilçelerden de çok büyük bir ilgiyle karşılandığını anlatan Dağlar, "Bize güvenerek çocuklarını okulumuza kaydettiren tüm ailelere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da çocukların kaliteli ve iyi yetişmeleri için değişik projeleri uygulamaya koymada öncü rol üstleneceğiz" dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın da, çocuklara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerini söyleyip, tüm eğitimcilerle birlikte çocukların öğrenme konusundaki hızlarını ve heveslerini görmekten büyük gurur ve mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Oğuz Saygın’ın fıkralı ve sohbet havasındaki sunumuyla çocuklar; step, REP, tiyatro gösterileri, hafıza teknikleri, şarkılarla coğrafya, insan karakterle-rinin piyesle anlatımı ve masa tenisi gösterilerini başarıyla sundular. Öğrencilerin hafıza teknikleri başta olmak üzere, tüm dallarda yaptıkları gösteriler, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Program bitiminde başkan Arif Dağlar’ın elinden sertifikalarını ve kendileri için hazırlanan bir dizi eğitici kitap ile Yaz Okulu faaliyetlerini içeren bir CD’nin bulunduğu çantayı alan çocukların heyecanı gözlerden kaçmadı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 10:27:42
Güncelleme :3 Ağustos 2006 Perşembe 10:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?