17
Haziran
2024
Pazertesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ekmek fırınında böcek ilacı!

Kartal Belediyesi İktisat Küşat ve Zabıta müdürlüklerinin düzenledikleri operasyonlarla Kartal’daki fırınlar sıkı denetimden geçirildi. Gece yarısı ekmek üretimi başlamadan düzenlenen denetimlerde, Başkan Yardımcısı Cevat Öksüz de fırınları tek tek inceledi.

Yapılan düzenlemelerle ekmek ve unlu mamullerin üretildiği yerlerin gündüz ekipleri tarafından her gün, gece ekipleri tarafından da haftada bir denetlendiği Kartal’da halkın sağlığıyla oynayanların bundan böyle faaliyetlerine son verileceğini ifade eden Cevat Öksüz, “Sağlık, bizim hizmet anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Bunun yanında temizlik ve çevre düzeni de sağlığın korunmasında yardımcı unsurlardır. Bu yapılan denetimlerle, Kartal halkının sağlıklı ve temiz gıda tüketimi için gerekli her türlü önlemler alınmaktadır. İmalathane sahiplerinin de bu duyarlılıkla hareket etmelerini sağlamak, gerek düşük gramajlı ve nemli, bozuk undan, sağlıksız koşullarda yapılmış ekmek üretimlerini önlemek, gerekse ruhsatsız ve yasalara aykırı şartları ortadan kaldırarak bu sektörde bir standardı Kartal’da hakim kılmak için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

Kartal’da gece yarısı başlayıp gün ağarana kadar devam eden ve yaklaşık 5 saat süren denetimlerle bu güne kadar değişik semtlerdeki 40’tan fazla fırın, en ince detayına kadar denetime tabi tutuldu. Fırınların imalathanelerinin yanı sıra, personelin kıyafetleri, portör muayaneleri, yatakhaneleri, un depoları, tuvaletler, yangın söndürme tüpleri, havalandırma düzeni, fırınların içi, genel temizlikleri, ruhsat ve diğer yasal evrakların kontrolleri yapıldı. Ruhsatsız çalışan fırınlarla, yasal eksikleri bulunan, düşük gramajlı ekmek üreten fırınlara cezai yaptırımlar uygulandı.

Denetim ekiplerinin en dikkatini çeken ise, fırınlardan birisinin haşerelere karşı kullandıkları, insan sağlığı için oldukça tehlikeli bir zirai mücadele ilacına rastlamaları oldu.

Aynı zamanda veteriner doktor olan İktisat Küşat Müdürü Mustafa Duman, oldukça etkili organik fosforlu zehir içeren ilacın halk sağlığı açısından son derece sakıncalı olduğunu, bu kimyasalların yediğimiz ekmeğe geçtiğini ve kanserojen etkide bulunduğunu söyleyerek bu tür sakıncalı durumların da ortaya çıkması ve imalathanecilerin bilinçlendirilmesi için denetimlerin çok yararlı olduğunu, fırınlardan sonra da umuma açık eğlence yerlerinin denetimlerinin artarak süreceğini
ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 09:44:25
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 10:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?