18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fuhuş operasyonu

Türkiye’de iş bulma vaadiyle kandırdıkları yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen dini nikahlı karı koca yakalandı. Operasyon sonucu evde zorla tutuldukları iddia edilen yabancı uyruklu 7 kadın kurtarıldı.

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin aldığı bir ihbarda, yurtdışında çocuk bakıcılığı adı altında kandırılan bazı yabancı uyruklu kadınların ellerinde bulunan pasaportlarının alınması suretiyle zorla fuhuş batağına sürüklendiği bilgisi geldi.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Yabancılar Polisi, harekete geçti. Kartal’da adresi belirlenen bir eve yönelik gerçekleştirilen operasyonda dini nikahlı olduğu bildirilen Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı Hülya Kolita ve eşi Hüseyin Yıldırım gözaltına alındı. Evde zorla alıkonuldukları ileri sürülen 6’sı Kırgız, 1’i Ermenistan uyruklu 7 kadın ise polis tarafından kurtarılarak Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Operasyon sonucu kurtarılan kadınlar Emniyet Müdürlüğü’nde verdikleri ifadelerinde, yurtdışında bulunan bazı kişilerin kendilerine Türkiye’de çocuk bakıcılığı yaptırılmak üzere İstanbul’da getirdiklerini, burada bir evde zorla tutularak ellerinden pasaportlarının alındığını söylediler.

Emniyet yetkilileri ise şebekenin genç kadınları evde zorla tutarak fuhuş yaptırmaya zorladıklarını, ayrıca 6’şar bin dolar gibi yüklü miktarda bu kişileri borçlandırdıkları için kadınların ülkelerine bir daha geri dönemediğini söylediler. Yetkililer, yabancı uyruklu kişileri kandıran şebeke üyelerinin genç kadınları 60 YTL karşılığında operasyonun gerçekleştirildiği evde erkeklere pazarladıklarının tespit edildiğini belirttiler.

Operasyonda yakalanan karı koca bugün parmak izlerinin alınmasının ardından Kartal Adliyesi’ne gönderildi. Mağdur durumdaki genç kızların ise önümüzdeki günlerde ülkelerine geri gönderileceği bildirildi. Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan Hüseyin Yıldırım, dışarıda bekleyen gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine iddiaların iftira olduğunu söyledi. Yıldırım, "Yabancı bir bayanla evli olduğum için bana iftira atıyorlar. Ben esnafım. Yabancı uyruklu kadınlar, benim misafirimdir" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan karı koca, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarından yüzlerini gizlemeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 14:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?