23
Mayıs
2024
Perşembe
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Geleceğin ustaları hayran bıraktı

Kartal Topselvi Mahallesi’nde bulunan Kartal Mesleki Eğitim Merkezi’nin mobilya-dekorasyon bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi, gezenlerde hayranlık uyandırdı. Belediyenin Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sergilenen eserlere, başta Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar olmak üzere Kartallılar yoğun ilgi gösterdi.

Üç gün süren, sabah 09.00’dan başlayıp gece yarısı 01.00’de kapanan sergide marketri (ahşap kakma), dağlama (ahşap yakma) yöntemiyle geceli-gündüzlü çalışma sonucunda şimdilerin çırakları, geleceğin kalfaları tarafından yapılan ahşap tablolar, gemi maketleri, ahşap hayvan figürleri ve maketlerden derlenen 100’den fazla eser görücüye çıkarıldı. Aralarında Osman Hamdi Bey’in ünlü “Kaplumbağa Terbiyecisi” ile Pablo Picasso’nun resimlerinin ahşap düzenlemelerinin de bulunduğu ürünler, sergiyi gezenlerden tam not aldı. İş yoğunluğuna rağmen sergiyi gezen ve tüm eserleri tek tek inceleyen, çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgi alan başkan Dağlar, eserlerin ortaya çıkmasında uzun süren, titiz ve özverili bir çaba sarfedildiğini duyunca hayretini gizlemedi. Ahşap eserlerden beğendiği bir Karınca’yı satın alan Dağlar, “Bildiğiniz gibi Karınca çalışkanlığın ve ekonominin, Arı mühendisliğin sembolüdür. Biz hem çalışkan olup yaşadığımız kenti ileri kentler seviyesine getirmek, hem de Kartal’ın gelişimine ekonomik katkılar sağlamak için çalışıyoruz. Bu maket de hedeflerimizin sembolü olsun. Sergide emeği geçen tüm öğrencilere ve yöneticilere teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kalfalık ve ustalık belgesi veren, 112 meslek grubunda, 1100 çırak öğrencinin öğrenim gördüğü ve AB Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi kapsamında kabul gören pilot okul, mobilya, tesviye, metal, elektrik, hazır giyim, erkek-bayan kuaförlüğü ve motor gibi ana dallarda, en az ortaokul mezunu olup bu sektörlerde halen çalışan çıraklara ustalık kazandırmak, onlara teorik bilgiler vermek için 2000 yılında öğrenime açıldı. İstanbul Anadolu yakasında AB destekli MEGEP (Mesleki Eğitim Geliştirme Projesi) kapsamında eğitim veren ve AB ülkelerince de belgelerinin geçerliliği kabul gören tek okul olma özelliğine sahip olan Kartal Mesleki Eğitim Merkezi’nde ortaokul mezunları 3, lise mezunları 1,5 yılda mezun olmaktadır. Yaş sınırı bulunmayan, 16 ila 50 yaş arası herkesin başvurabileceği, tüm öğrencilerin SSK hastalık ve kaza primleri de kurum tarafından ödenen merkezde, her gün farklı bir dalda eğitim verilmekte, hazır giyim dalında kumaş kökeni, türleri, giyim, kadın-erkek-çocuk modelistlik eğitimi sonunda geleceğin modacı ve tasarımcıları ile çeşitli sanayi alanlarında ihtiyaç duyulan usta ve kalifiye elemanların yetiştirilmesi sağlanmaktadır.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 12:36:42
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 13:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?