23
Mayıs
2024
Perşembe
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gelişigüzel kurban kesimine izin yok

Kurban Bayramı’na sayılı kalan günler kala, vatandaşların bayramda kurban almaları ve kurbanlarını sağlıklı ortamlarda kesmelerini sağlamak için belediyeler hazırlıklarını sürdürürken Kartal’da, belediye aldığı tedbirlerle hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl bayramda yaşanan karmaşa ve bir takım aksamaları önlemek için Kartal Kaymakamı'nın başkanlığında Kurban Hizmetleri Komisyonu kuruldu. Bu kurulda, Belediyenin yanı sıra Müftülük, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Çevre Müdürlüğü görev aldı.

Kurulun yapmış olduğu toplantılar sonucu vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için her türlü tedbirler alınıp Kurban Satış ve Kesim Yerleri ilçe genelinde ihtiyaca cevap verebilecek şartlar dikkate alınarak tespit edildi. Vatandaşların bu yerlere rahatlıkla ulaşıp her türlü ihtiyaçlarının giderilebileceğini belirten belediye yetkilileri, bu yerler dışında hiçbir şekilde kurban kesimi yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Kartal'daki kurban kesim ve satış yerleri ise şöyle belirlendi:

Soğanlık Mahallesi Yel Değirmeni Mevkiinde bulunan yer (Turkcell’in yanı), Topselvi Mahallesi Eski Zift Fabrikası Yeri (Cumhuriyet Caddesi Yeşil Sk. Yeni mh. Kubbeli Camii Yanı), Çavuşoğlu Sanayi Sitesinin Karşısı İşbankası Arazisi ve Kartal köprüsü Yanı Kartal Dörtyol Taksi Durağı karşısındaki arsa


Belediye yetkilileri, zabıta ekiplerinin de sürekli denetim yapacağını ve vatandaşların her türlü şikayetleri için (216) 353 86 83 no’lu telefondan hizmet alabileceğini söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 21:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?