23
Mayıs
2024
Perşembe
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gıda sektörüne hijyen semineri

Kartal’da gıda sektöründe faaliyet gösteren çalışanlara yönelik gıda, işyeri dezenfeksiyon, temizlik hijyeni konularında eğitim semineri düzenlendi.

Kartal Belediyesi İktisat Küşat ve Veteriner Müdürlüklerinin ev sahipliği ile Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’nün işbirliğinde, belediyenin Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen, iki gün ve 6 saat süren
seminere toplam 550 kişi katıldı. Kasap, şarküteri, market, bakkal, fırın, unlu mamul üreticileri, dürüm, döner satıcıları, lokanta, restaurant işletmecileri gibi iş kollarında hizmet veren çalışanlara yönelik eğitimi, aralarında Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Veteriner Dr. Muhsin ÖZTÜRK, Hüseyin GÜZELIŞIK, Ahmet ERCAN ve Mustafa EKEN gibi uzman veteriner hekimler verdi. Hijyen, dezenfeksiyon, paketleme, gıda saklama koşulları, pişirme
yöntemleri, temizlik ve yanlış uygulamalar ile sektörde uyulması gerekli kuralların sinevizyonla anlatıldığı eğitime, sektör çalışanları yoğun ilgi gösterdiler. Ders sonlarında katılımcılara dağıtılan anket formlarıyla eğitimden beklentileri, eğitim hakkında görüşleri soruldu. Anket sonuçlarının değerlendirilmesinde; gıda çalışanlarının, ilk kez böyle bir eğitime katıldıkları, bu güne kadar yaptıkları uygulamalardaki bazı yanlışları bu eğitimle fark ettikleri, bundan sonra hijyen ve temizliği; her alanda, kurallara uygun şekilde uygulamak zorunda oldukları, aldıkları eğitimin bundan sonraki çalışmalarında kendilerine çok büyük fayda sağlayacağı sonucu çıktı.

Belediye Başkanı Arif DAĞLAR da eğitimin başlaması nedeniyle, Kartal’da ilk kez gıda sektörü çalışanlarının böyle bir eğitimden geçirildiğini, sektör çalışanlarının, insana dönük hizmet eden çok önemli misyona sahip olduklarını unutmadan verilen eğitimi iş hayatında da uygulamayı ihmal etmemeleri temennisinde bulunarak hijyen ve temizliğin önemine değindi.

Başkan konuşmasının sonunda eğitime katılanlara ve eğitimci uzmanlara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 11:56:08
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 11:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?