18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haraç çetesine darbe

Kartal’da tekstil işi yapan bir iş adamından tehditle 2 milyon dolar haraç isteyen bir şebeke çökertildi. Operasyonda şebeke liderinin Muhammed Tokcan’ın kardeşi Ebubekir Tokcan olduğu ortaya çıktı. Çeçeniştan uyruklu Muhammed Tokcan, daha önce bir gemiyi kaçırma olayıyla gündeme gelmişti.

Olay, Kartal’da tekstil işiyle uğraşan iş adamı Ali Galip Çalık’ın polise başvurmasıyla ortaya çıktı. İş adamı Çalık, bazı kişiler tarafından tehdit edilerek, 2 milyon dolar para istendiğini, aksi takdirde kendisini ölümle tehdit ettiklerini söyledi. Bunun üzerine polis, iş adamı Çalık’ın verdiği ifade doğrultusunda soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar, olayın arkasında gasp amaçlı haraç alma ve çek-senet tahsilatı işi yapan organize suç örgütü olduğunu ortaya koydu.

Elde edilen bilgilerin ardından harekete geçen Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Kartal’da operasyon düzenleyerek, 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin Kartal bölgesinde faaliyet gösterdikleri ve çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları tespit edildi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sonucu daha önce gemi kaçırma olayıyla ilgili gündeme gelen Muhammed Tokcan’ın kardeşi Ebubekir Tokcan’ın şebeke lideri olduğu belirlendi.

Zanlıların göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca şebekenin kullandığı 34 NSS 03 plakalı Mercedes minibüs ile 34 TF 2841 plakalı BMW marka araçlara el konuldu. Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar, Beşiktaş’taki Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 13:51:00
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 11:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol IP: 85.99.126.xxx Tarih : 21.05.2008 12:37:39

helal olsun şimdi pasa gibi adam hilton otelind3 günü gün ama su an tarihi eserle uğrasıyor son görüştüğümde lahit bulmuslar