19
Mayıs
2024
Pazar
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hastaneye siyah çelenk

Alışveriş için çıktığı pazarda fenalaşarak Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve zamanında müdahale edilmediği gerekçesiyle hayatını kaybettiği öne sürülen genç kadının ailesi, hastane önüne siyah çelenk bırakarak eylem yaptı.

Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organları bağışlanan evli ve 2 çocuk annesi Eylem Erdem’in (28) ailesi, genç kadının ölümünden hastane yetkililerini sorumlu tuttu. Erdem’in baygın halde getirildiği Kartal Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 6 saat sedye üzerinde bekletildiğini öne süren yakınları, hastane önünde gözyaşı döktü. Acil Servis önüne gelen Eylem Erdem’in eşi Ercan Erdem, annesi Nebahat Eker, Ahmet Eker, kardeşleri Yaşar ve Zeki Eker’in de aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, "suçlular bulunsun" şeklinde slogan attı. Üzerinde 2 gül ve Eylem Erdem’in fotoğrafının yer aldığı çelengi servis önüne bırakan grup adına açıklama yapan Zeki Eker, "77 milyon lira muayene parası verilmediği için hastamızın tomogrofisi çekilmedi. Para bulunduğunda çok zaman geçmişti ve bu yüzden müdahale yetersiz kaldı. Bin bir güçlükle tedavisi ve ameliyatı yapıldıktan sonra hastanede yer yok diyerek bizi yine yüz üstü bıraktılar. Hastamızın durumuyla ilgili hiçbir tahlil sonucu vermeden bizi İsviçre Hastanesi’ne gönderdi. Hastane, ellerinde bilgi olması gerektiğini söylediğinde Kartal Devlet Hastanesi yetkilileri, ellerindeki evrakları 1.5 milyar lira karşılığında vereceklerini söyledi. Biz Eylem’i kaybettik. ’Hastanelerde hasta rehin kalmayacak’ diyen yetkililer buna bir çözüm bulsun. Eylem’in ölümünden sorumlu olan Kartal Devlet Hastanesi yetkililerini kınıyoruz. Başka eylemlerin ölmemesi için biz hukuk mücadelesine başlayacağız" dedi.
Eylem sırasında gözyaşı döken anne Nebahat Eker’i, yakınları teselli etti. Grup, sloganlar eşliğinde hastaneden ayrıldı.

istanbul
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?