18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kartal esnafına tebligat şoku!

1970 Yılında dönemin Belediye Başkanı Rahmetli Bahtiyar Konuksay’ın inşa ettirdiği, Kartal Hürriyet Caddesi’ndeki iş yerlerinin boşaltılması için Marmaray Bölge Müdürlüğü İş yeri kiracılarına göndermiş olduğu resmi yazı ile dükkanların 15 gün içersinde boşaltılmasını istedi

İŞTE ESNAFI “ŞOK” EDEN TEBLİGAT

20 Şubat 2009 tarihli tebligat ile dükkanlarının boşaltılması istenen ve burada 40 seneden beri esnaflık yapan vatandaşlar adeta şok oldular.

İlgili tebligat şöyle:

a)İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 15.01.2009 tarihli ve TN-110802 sayılı yazısı.
b)Kartal Belediyesinin 10.09.2008 tarihli ve 1564 sayılı yazısı.

Bakanlığımızca ihale edilen “Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci_Halkalı Banliyö Hatlarının iyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı” işi icra sınırları içersinde kalmakta olan kiracısı olduğunuz Kartal İlçesi, 45 pafta, 519 ada, 3 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan işyerinizin bulunduğu alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kartal Belediye Başkanlığının ilgi (a) ve ilgi (b) yazıları ile Marmaray Projesi kapsamında kullanılmak üzere Bölge Müdürlüğümüze tahsis edilmiş olduğundan bu saha üzerinde bulunan işyerinizin boşaltılarak Marmaray Projesi müteahhidine teslim edilmesi gerekmektedir.

Mu nedenle Kartal İlçesi, Aşağı Mahalle,43 pafta,519 ada, 3 parsel sayılı taşınmazın üzerinde bulunan işyerinin yazımızın tebellüğ tarihinden itibaren 15 gün içersinde boşaltılması; aksi taktirde İstanbul İcra Müdürlüğünce yasal işlem yapılarak tahliye edileceği hususunda gereğini rica ederim.

Haluk İbrahim ÖZMEN, Bölge Müdürü.

ESNAF TEPKİLİ

50 iş yerinin bünyesinde,kuyumcu,pastane,mefruşatçı, gelinlikçi,kırtasiye,büfe gibi çeşitli dükkanların bulunduğu işyerlerinin 15 gün gibi kısa bir süre içersinde boşaltmalarının ve terk etmelerinin mümkün olmadığını belirten Bülent Kantaroğlu,” kardeşim 15 gün içersinde nasıl eş yerlerimizi boşaltabiliriz? Ya bize bir yer göstersinler veya 2-3 ay süre versinler. Seçim arifesinde bizi mağdur etmemeliler.İlgililerden bu konuda anlayış ve ek bir süre istiyoruz.Yasal haklarımızı kullanacağız. Zaten küresel kriz ve işsizliğin olduğu bir dönemde bizler nasıl ayakta duracağız,nasıl evimize ekmek götüreceğiz?İlgilileri insaflı olmaya davet ediyoruz" diye tepki gösterdiler.
 

Fethi Satıcı / Kartal KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?