18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kartal'a modern 'kurbanlık' tesisi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, belediyelerde bayramla ilgili hummalı faaliyetler gözleniyor. Kartal Belediyesi'de, aldığı tedbirlerle hazırlıklarını tüm kurban satış ve kesim yerlerinde tamamladı.

Her yıl bayramda yaşanan kargaşa ve bir takım aksamaları önlemek için buyıl kartal’da; Soğanlık Mahallesi Yel değirmeni mevkii, Topselvi Mahallesi eski zift fabrikasının yeri, Kartal köprüsü dört yoldaki kurban satış ve kesim yerlerine ilaveten Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Sitesinin karşısındaki Topçamlar mevkiinde kurbanlık alan ve satanların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik son derece modern kurban satış ve kesim yeri Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Kartal kaymakamı Dursun Ali Şahin’in katılımlarıyla hizmete girdi.

Kartal Mehteran takımının konseriyle açılışı yapılan kurban kesim ve satış yeri hakkında bir açıklama yapan Başkan Dağlar “Eskiye nazaran kurban satış ve kesim yerlerini çok daha modern ve halkımızın rahatlıkla alışveriş yapabilecekleri temiz ve sağlıklı alanlar haline getirdik. Kurban süresince tüm görevli personelimiz halkımızın her türlü sorununa çözüm bulmak ve yardımcı olmak için kurban satış ve kesim yerlerinde görevlerinin başında olacaktır.” dedi.

Yaklaşık 86.000 m2 genişliğindeki alanda 100 er m2’ lik 300 kurban satış yeri olarak tasarlanan kurban satış ve kesim alanında tüm yollar asfaltlanırken kurbanlıkların indirilip bindirilmesi için rampalar, kesim yerleri, seyyar tuvaletler, danışma büroları araçla gelen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik açık otoparklar kuruldu. Kurban satış ve kesim alanında devamlı su ve temizlik gibi temel ihtiyaçların yanı sıra kurbanlıkların yaşı ve sağlığı konularında danışabilecekleri uzman veteriner hekimler, kurban kesiminde hazır bulunacak ehil kasaplar bayram süresince halkın hizmetinde olacaklar, bu merkezlerde zabıta ekiplerince sürekli denetim yapılacak. Ayrıca vatandaşlar, her türlü şikayetleri için (216) 353 86 83 no’ lu telefondan bilgi ve hizmet alabilecek. 

KENTHABER
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 11:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?