18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kartal'a sanal kütüphane

Kartal  Soğanlık İlköğretim Okulu’nda "Sanal Kütüphane" açıldı. İki kız kardeş tarafından okula bağışlanan 4 bilgisayar ile öğrenciler sanal kütüphaneye girip istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.

Kütüphane'nin açılışını  Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy ile birlikte yapan Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin,  okulun ISO 9000 kalite belgesi ödülüne aday olabilecek niteliklere sahip bir okul olduğunu belirterek, ''Günümüzde artık bilgisayar ortamında eğitim başladı. Bunun bir ilköğretim okulunda olması çok güzel bir gelişme.Emeği geçenleri kutluyorum'' dedi. Kaymakam Dursun Ali Şahin, öğrencilerle birlikte bilgisayarın başına da geçerek, internette sanal kütüphaneleri gezdi. Kaymakam Şahin, daha önce de bu okulun Türkiye'de ilk defa alan dersliği’ne geçerek bir ilki başardığını söyledi. Okul Müdürü Hüseyin Kılıç da, kütüphanede kullanılan bilgisayarların Dr.Nermin Gürsan ve Meliha Jülide Akkoyunlu isimli iki kardeş tarafından okula bağışlandığını belirterek, ''bilgisayarlar 24 saat açık kalacak, öğrencilerimiz yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün kütüphanelere ve üniversite kütüphanelerine girerek istedikleri bilgilere ulaşabilecekler'' diye konuştu.

istanbul
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özkan mutlu IP: 85.101.185.xxx Tarih : 17.09.2005 14:57:12
kendilerini kutluyorum .. ancak okulumuzun ıso 9000 kalite ödülüne laik olacağını düşünemiyorum... bende zamanında okula bağış olarak bilgisayar verdim ama aynı okulda okuyan çocuğum bilgisayar yüzü görmedi. bir sınıfta 55 kişiye yakın öğrenciyi istiflemek ders saatinin 45 dakika olduğu bir durumda bir öğrencinin bir anlatımı 50 saniye ile sınırlandırılmamalı okul açılmasına rağmen öğretmen açığı devam etmekte kişisel inatlar yüzünden bir haftadır çocuğum ve bir sınıf dolusu öğrenci öğretmensiz sebeb: eski sınıfı müdür tarafından dağıtılan öğretmenin psikolojik bunalıma girmesiymiş.. bunalıma girmiş bir öğretmen şimdi benim oğlumu okutacak ...çok güzel ..editör arkadaşlarım bu konuyu demokratik düşünerek yayınlayacağı umuduyla ..özkan MUTLU