18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kartal'da 40 hektar orman alanı kül oldu

Kartal’da, 2. Zırhlı Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı ormanlık alanda yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği ve 40 hektarlık alanın kül olduğu yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınabildi.

Yangın, dün gece, saat 22.00 sıralarında 2. Zırhlı Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı ormanlık alanda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kundaklama olarak kayıtlara geçen yangın, birkaç noktadan başlayarak bir anda bölgeyi sardı. Kısa sürede askeri bölgedeki ormanlık alanı saran yangına müdahale etmek için, Anadolu İtfaiye gruplarının yanı sıra, Avrupa yakasından Şişli, Gazi ve Beyoğlu grupları da takviye olarak bölgeye sevk edildi. Paletli iş makinelerinin kazarak set çekmeye çalıştığı yangını söndürmek için, takviye olarak askeri ve sivil savunma ekipleri de bölgeye gönderildi.

Askerlerin kazma ve küreklerle müdahale ettiği orman yangını, D-100 karayoluna paralel olması sebebiyle, 2 itfaiye ekibi de yol kenarında hazır tutuldu. Yetkililer, gece saat 01.00 sıralarında kontrol altına alınan yangında 40 hektarlık alanın tamamen kül olduğunu ifade ederken, yangının çıkış nedeninin ise araştırıldığını kaydettiler.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 15:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?