27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kartal'da çamurlu sokak var mı?

Başbakan Erdoğan, 'İstanbul'un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım' diyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Bir milletvekilinin 'Geç kalmış' sözleri üzerine, "Tam 16 yıl geç kalmışlar" diye destek veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Hale bakın. İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı atayacaksınız. İstanbul'un bir ucuna koysanız, inanın seni şurada bekliyoruz, deseniz, adresi bulamaz. Çizmeyle dolaşacakmış. Ya yap da çizmeyle dolaşacak yer ki kaldı? 0 92'deydi. O zaman biz çizmelerimizi giydik ve İstanbul'un o ilçelerini, Bağcılar'ı, Kartal'ı, Pendik'i, Tuzla'ya kadar ayağımızda çizmelerle dolaştık.

Seçim kampanyamızı yaptık ama şimdi oralar kalmadı. Şimdi oraların tamamı asfaltlarla döşendi, artık oralarda modern şehircilik var beyfendi. Sen herhalde farklı yerlerden bahsediyorsun. CHP'li belediyelerin öyle yerleri olabilir, doğrudur ama İstanbul'da böyle birşey sözkonusu değil. " Erdoğan, muhalefeti boş vaatte bulunmak, kurusıkı atmak ve popülizm uygulamakla suçladı.

Erdoğan, "Yaptıkları, yapılanı bozmak, iş yapana engel olmak, çamur ve iftira atmaktır. Projeye kafa yormak yerine karalamaya, kumpas kurmaya kafa yoruyorlar" eleştirisini yöneltti. CHP'nin gündeme getirdiği '3Ç'yi 1994'teki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde söylediğini anlatan Erdoğan, "Çöp, çukur, çamur...İstanbul o zaman öyleydi. CHP belediyeciliği vardı. Çöp vardı, çukur vardı, çamur vardı. Onlar devraldık. Bunu bilmeyenler şimdi çizme giymekten bahseder. Çok geç kaldınız. Bu iş bitti. Atı alan Üsküdar'ı geçti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 20:48:11
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 20:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mağdurlar IP: 88.245.186.xxx Tarih : 28.01.2009 09:59:12

var tabiki sayın başbakanım var çizmeyle dolaşacak yer var samandıranın bazı bölümleri var eyüpsultan mahallasi türkan sokağa gelin görün lağımlar taşıp yollardan akıyot alt yapımız yok pislik içinde yaşamaya mahkum edilmiş bir millet var uyanın artık çalışan belidiye başkanları istiyoruz yiyen değil.